Új szolgálati gépjárműveket kapott a rendőrség

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

12 új terepjáróval, 1 kisbusszal és 2 személyautóval gyarapodott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja. A gépkocsikat szerdán délelőtt adták át az állomány részére.

Praktikus, kényelmes kialakítású és korszerű informatikai rendszerrel van felszerelve – ez a Toyota Land Cruiser, amely a legkiválóbb terepjárók egyike. Ebből a típusból érkezett 12 ma délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysághoz. Továbbá egy új Volkswagen Transporter kisbusz és két Audi A3-mas személyautó is segíti a jövőben megyénk rendőreinek munkáját. A gépkocsikat Dávid Károly rendőr dandártábornok adta át az állomány részére.

A kisbusz Kecskeméten marad, és a speciális feladatokat ellátó közterületi támogató alosztályhoz kerül, valamint az egyik Audit a megyeszékhely járőrei használják majd. A másik személyautót a Bajai Rendőrkapitányság kapja meg, a 12 terepjáró pedig a határrendészeti feladatok ellátását segíti. Erre nagy szükség van, mivel a hónapról hónapra növekvő migrációs nyomás egyre több feladatot ró a rendőrökre. Idén 60%-kal emelkedett a migránsok száma – mondta az átadó ünnepségen a főkapitány.

A dandártábornok azt is kiemelte, hogy 2014 és 2017 között a rendőrök gépjárműparkjának több mint 50%-a lecserélődött. A folyamat pedig nem állt le. A kormány támogatásával egy hosszútávú amortizációs csereprogram indult. Ennek eredménye az is, hogy hadrendbe állhatott a 15 darab új szolgálati gépkocsi. A főkapitány hozzátette, 2021 első negyed- vagy félévében 3 további gépjármű érkezik majd a megyei rendőr-főkapitánysághoz: egy Transporter és két Skoda Kodiaq.

-Mindez biztosítja, hogy a rendőrök reagálóképessége, feladatellátása a lehető legmagasabb színvonalon valósuljon meg, ezek a járművek tehát valójában az arra legilletékesebbeket, a lakosságot kell, hogy szolgálják – fogalmazott a főkapitány.

Forrás: https://hiros.hu/kekfeny/rendorseg/uj-szolgalati-gepjarmuveket-kapott-a-rendorseg

További cikkeink