Két napja tart a segítségnyújtás a Wojtyla Háznál

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Idén sem marad el a wojtylások kecskeméti jótékonysági karácsonyi ebédosztása. A Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának ajtajából vihető el a meleg étel egyszer használatos zárható műanyag edényben. Kilenc napon át alkalmanként 300 rászorulót vendégelnek meg december 24-től január 1-ig. 

A Wojtyla Barátság Központ mindennapjait ugyancsak megnehezíti a járványhelyzet. A rosszban azonban megjelent a jó is, hiszen meglepő módon nőtt a támogatók köre.

Helyzetükről Farkas P. József alapító-igazgató adott tájé­koztatást.

–  Sajnos Magyarországon a hátrányos helyzetű csoportok segítését többen félreértik. A hangsúly a hiten kell hogy legyen, mely az igazságosságban, egyenlőségben és szeretetben nem választóvonalként jelenik meg, hanem úgy, mint ami összeköti az embereket. Jó példa erre intézményünk, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ, amely 15 éve sikerrel működik, és az év mind a 365 napján segíti a rászorulókat meleg ebéddel, adományokkal, lelki útravalókkal és jó szóval – hangsúlyozta Farkas P. József, majd részletezte munkájuk fő vonalát, mely most, karácsony idején felerősödik.

– Munkatársaimmal, önkénteseinkkel és több száz támogatónkkal karöltve együttesen valljuk: nem az a feladatunk, hogy megítéljük a hozzánk segítségért folyamodókat vagy csupán élelmet adjunk nekik, sorsközösséget kell szerveznünk belőlük.

Ettől az évtől nagyon féltünk, hiszen a járványhelyzet miatt a mi munkánkat is át kellett szervezni. Azt azonban örömmel láttuk, hónapról hónapra többen érezték fontosnak, hogy segítsék munkánkat. Magánemberek és vállalkozók egyaránt kerestek és keresnek minket, hogy miben tudnának segíteni a nehéz sorsú embereken.

Forrás és kép: hiros.hu

További cikkeink

Melegszik a levegő jövőhéten

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második

Kérdezze Szabadszállás polgármesterét

Minden hónapban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket tehetnek fel írásban, e-mailben és facebookon Darabos József polgármesternek. A kérdések írásban a titkarsag@szabadszallas.hu e-mail címre, vagy a

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg.