Dinamikusan fejlődő Helvécia

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Balogh Károly polgármester büszkén tekint arra, hogy a beadott pályázataik nagy része támogatásban részesült, így rengeteg fejlesztést meg tudtak valósítani a településen, ami által még élhetőbb környezetet tudnak biztosítani a lakosság számára.

A polgármester további fontos eredménynek tartja, hogy 2020-ban hitel felvétele nélkül gazdálkodott az önkormányzat, amely zökkenőmentesen működtette intézményeit, a lakosság minden rétegét tudták támogatni, illetve biztosították a közszolgáltatásokhoz való zavartalan hozzáférést.

Egészségügyi Központ kialakítása

Az idei év egyik legfontosabb fejlesztése az Egészségügyi Központ kialakítása volt, amely a Szabó Sándor telepi részen lévő, egykori óvodaépület felújításával, két pályázat támogatásával valósult meg. Ehhez a projekthez az „Egészségügyi központ kialakítása Helvécián” pályázaton 30 millió Ft-ot, az „Energetikai hatékonyság növelése Helvécián” pályázaton pedig 50 millió Ft-ot nyertünk. Az időközben bekövetkezett kivitelezési költségek emelkedése miatt a helvéciai önkormányzat emellett 65 millió Ft összeget biztosított a beruházáshoz. Az energetikai pályázaton belül a Wéber Ede Általános Iskola napelemmel való ellátása is megvalósult az iskolakezdésre.

Az úthálózat fejlesztése

A TOP „Iparterület elérhetőségének javítása Helvécián” című pályázati támogatással az első félévben megvalósult a Kiskőrösi út Széles köztől Kecskemét felé tartó 818,5 m-es szakasz szilárd burkolattal való ellátása. A projekt keretében 25 millió Ft támogatást kapott a település a kivitelezéshez, melyhez önerőként mintegy 7 millió Ft-ot biztosított az önkormányzat.

Karbantartási eszközök beszerzése

A Magyar Faluprogram pályázati támogatásával számos beruházást tudtunk megvalósítani ebben az évben. Többek között 30 millió Ft támogatást nyert a település útjainak a portalanítására, melyből mind a két belterületi településrészen, de külterületen is lehetőség nyílt az utak javítására. Az „Eszközfejlesztés helvéciai belterületi közterületek karbantartására” projektben pedig bruttó 14,7 millió Ft értékben egy MTZ820.4 traktort, egy rézsűzúzót, egy homlokrakodót, egy trágyavillát és egy egytengelyes pótkocsit vásárolt az önkormányzat.

Új gépjárművel a tanyagondnoki szolgálatban

A „Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása” című pályázati kiírásra is pozitív elbírálásban részesült, 14,58 millió Ft támogatási összeget állapítottak meg az önkormányzat részére. A sikeres pályázat keretében egy Volkswagen Transporter Kombi gépjárművet szerezett be Helvécia, amivel az I. számú tanyagondnoki szolgáltatás feladatainak ellátását biztosítja Helvécia Nagyközség Önkormányzata.

Az orvosi rendelő felújítása

Egy másik  pályázatunk során, szintén a Magyar Faluprogram keretében, több mint 17 millió Ft támogatást kapott Helvécia a Kiskőrösi úti orvosi rendelő felújítására, valamint eszközbeszerzésre, amiből orvosi eszközöket, bútorokat és informatikai eszközöket szerezett be.

A Helvéciai Sportegyesület 5 millió Ft összegű pályázatot nyert közösségi programokhoz szolgáló kültéri kemence építésére, melynek megvalósításához az önkormányzat 1 millió Ft támogatást biztosított.

További cikkeink

Bravúrgyőzelem a Szolnoki Olajbányász otthonában

Marko Derasimovic nélkül kellett bizonyítania a hazai pályán eddig veretlen Szolnoki Olajbányász ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Wittmann Krisztián vezényletével, nagyot küzdve