Lezárult a fenntartható közlekedésfejlesztés projekt Helvécián

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Lezárult Helvécia Nagyközség Önkormányzatának a TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00018azonosítószámú„Fenntartható közlekedésfejlesztés Helvécián” című projektje.

2017. december 20.-ai támogatói döntés értelmében 35 millió Ft támogatásban részesült a település, melyhez a megnövekedett kivitelezési költségek következtében 2020. július 7-én 5.246.500 Ft többlettámogatást állapított meg az Irányító Hatóság. Így a projekt összesen 40.246.500 Ft támogatásban részesült.

A projekt keretében a gyalogosok védelme érdekében járdahálózatok újultak meg, előzetes felmérések alapján gyalogátkelőhelyeket hoztak létre, e mellett a környezeti terhelés mérséklődését és a zaj- és porszennyezés csökkentését segíti elő a projekt.

  • A járdaburkolat felújítása, közlekedésbiztonság javítása, akadálymentesítés érdekében újult meg a Petőfi Sándor utca, Kiskőrösi út, Kecskeméti út és a Garai Zoltán utca, mintegy 3000 méter hosszan.
  • új járda szakaszok épültek ki a Kecskeméti úton és a Petőfi Sándor utcán 1690 m hosszon
  • Közlekedésbiztonság intézkedés keretében kijelölt gyalogosátkelő létesítése a burkolati jel festéssel, jelzőtábla kihelyezéssel a Korhánközi dűlőn

A szemléletformáló rendezvényt 2020.  október 19-én délelőtt 10.00 órai kezdettel tartotta meg az önkormányzat a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

További cikkeink

Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méter pillangón

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója,