Szinte végig vezetve nyert a Kecskemét

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A kosárlabda NBI/A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán fogadta a hazai pályán a veretlenségét épp az előző körben elveszítő Kecskemét a Zalaegerszegen kétszeres hosszabbításban diadalmaskodó Debrecent.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – DEAC 72-67 (14-19, 19-9, 23-21, 16-18)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

V.: Benczur T., Farkas G., Szilágyi B.

KTE: Wittmann -, Thomas 14/6, Djeraszimovics 13/3, Kucsera 2, Karahodzsics 8. Cserék: Lewis 2, Jaramaz 12/3, Dramicsanin 20/12, Horti 1.

DEAC: Moore 5, Somogyi 6/3, Drenovac 17, Hines 16/3, Tóth 17/3. Cserék: Molnár D. -, Polyák -, Guyton 4, Molnár M. 2.

A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán fogadta a hazai pályán a veretlenségét épp az előző körben elveszítő Kecskemét a Zalaegerszegen kétszeres hosszabbításban diadalmaskodó Debrecent.

Négy nullával kezdett a KTE, hogy aztán egy 11-2-es futást menjen a DEAC (6-11). Nem törtek össze azonban a hazaiak, egy Dramicsanin triplával gyorsan kettőre zárkóztak a negyed derekára. Továbbra is őrizte minimális előnyét a Debrecen, miközben a Kecskemétnél bemutatkozhatott a frissen igazolt légiós, Nemanja Jaramaz. Drenovac ponterős játékára nem volt ellenszer ebben a szegmensben, nyolc pontot szerzett az első negyedben. 14-19.

Nem mondhatni, hogy pontokban gazdag mérkőzést játszottak volna a felek, a második negyed első négy percében mindössze hét pontot szereztek a csapatok. Djeraszimovics a felvonás felénél egy faulttal együtt értékesített ziccerrel egalizált, de a büntetőt kihagyta, így a fordítás nem lett meg. Legalábbis pár másodpercig, mert a következő támadásban újra a vonalra állhatott, ezúttal viszont pontosan célzott (23-21). Teljesen kiesett ritmusból a Debrecen, 11-2-vel állt ekkor a Kecskemét ebben a tíz percben. Bár Molnár egy zsákolással egyenlített, a túloldalon Cleveland Thomas úgy vert be egy hármast, hogy közben még oda is ütöttek neki, majd Jaramaz is megszerezte első pontjait a KTE színeiben. Bár igyekezett a DEAC, a félidőig nem tudott közelebb jönni, tíz pontot vert ellenfelére ebben a negyedben a Kecskemét. 33-28.

A fordulás után is a hazaiak voltak a harcosabbak, viszont szépen lassan kezdte megtalálni a játékát a DEAC, időt is kellett kérnie Váradi Kornélnak. Nem rogyott össze a KTE, Dramicsanin zsinórban öt pontot is szerzett, amihez Jaramaz is hozzátett egy triplát, héttel mentek a fehér-mezesek (50-43). A hátralevő egy percben közelebb férkőztek a vendégek, a végén viszont Thomas egy dudaszós távolival lehűtötte a kedélyeket. 56-49.

Tóth két büntetővel nyitotta a záró felvonást, Djeraszimovics egy hármassal válaszolt. A légiós két büntetőt is hozzátett, ezzel kétszámjegyű lett a különbség, a mérkőzésen először (61-51). Egyre fáradtabbnak tűnt a Debrecen, nem volt meg az átütőerő a támadásokban, miközben a Kecskemét stabilan hozta azt, amit tud. Az idő egyre csak fogyott, és hiába indított egy nagy rohamot a vendég csapat, nem tört meg a KTE, amely végül szinte végig vezetve verte meg a Debrecent. 72-67.

További cikkeink