Megkezdődött a karácsonyfák elszállítása Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Megkezdődött a lebontott karácsonyfák elszállítása Kecskeméten. Aki tovább szeretné élvezni az ünnepi hangulatot, még nem kell kapkodnia. Ugyanis minden városrészből két alkalommal viszik el díjmentesen a fenyőfákat.

Az ünnepek lezárultával ugyan a legtöbben megvárják vízkereszt napját (január 6.), de sok háztartásból már január elsejétől utcára kerülnek a fenyők.  A Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ehhez igazodva már vízkereszt előtt megkezdi a fenyők elszállítását.

Elsőként január 4-én (hétfőn) Katonatelepen jelentek meg a DTKH munkatársai, hogy megkezdjék az utcára került egykori karácsonyfák elszállítását.

Mint minden évben, idén is szervezett formában történik a fák begyűjtése. A Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. oldalán megjelent I. negyedéves szállítási rend a csomagolási és zöldhulladék mellett tartalmazza a fenyőfák szállításának pontos helyét és idejét is. A szabályok változatlanok: a lebontott, minden dísztől, csillagszórótól megszabadított fákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni úgy, hogy könnyen mozdíthatók legyenek, valamint a jármű- és gyalogosközlekedést ne akadályozzák. A fenyőfák kihelyezésére a gyűjtési nap reggelén 6 óráig van lehetőség.

A szállítási időpontok és helyszínek:

Január 4., 18. (hétfő): Katonatelep.
Január 6., 20. (szerda): Kadafalva, Szarkás.
Január 11., 25. (hétfő): Belsőnyír (Hetényegyházai út felől), Hetényegyháza, Külsőnyír, Petőfiváros, Úrihegy.
Január 12., 26. (kedd): Alsószéktó, Belsőnyír (Ladánybenei út felől), Belváros, Máriahegy, Máriaváros, Méntelek, Széchenyiváros, Szeleifalu, Tal­fája, Villanegyed.
Január 13., 27. (szerda): Árpádváros, Erzsébetváros, Kossuthváros, Rákócziváros.
Január 14., 28. (csütörtök): Borbás, Halasi úti hobbik, Kisfái, Kósafalu, Matkó, Műkertváros, Rendőrfalu, Szent László város, Ürgés.
Január 15., 29. (péntek): Bethlenváros, Hunyadiváros, Vacsiköz.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink