Megszűnt a tanítóképzés Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara 2020. július 31-től kivált az egyetem szervezetéből és beolvadt a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe a nemzeti felsőoktatás átalakítási jogszabályának keretén belül.

Bár sokan akkor a patinás kecskeméti kar megszűnését vizionálták, a Károli Gáspár Egyetem nyugtatta a kedélyeket, mondván a Kecskeméti Református Egyházközség által 1918-ban alapított Református Tanítóképző Intézet 72 év után kerül vissza a református egyház szervezetébe. Honlapjukon hangsúlyozták:

“a Károli Gáspár Református Egyetem célja, hogy – a kecskeméti református felsőoktatás tradícióira is építve – református keresztyén elkötelezettséggel, a modern kor színvonalán megerősítse a térség pedagógusképzését.”

Pap Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem dékánja pedig az ezzel kapcsolatos interjújában azt mondta:

“alapvetően a kecskeméti pedagógusképzési tradíciót szeretnénk tovább vinni, fejleszteni, megerősíteni.”

Napjainkra kikerekedett a pedagógusképzési koncepció, amely már meg is jelent az egyetem kínálatában. Ezek szerint a tanítóképzési alapszak csak Budapesten és Nagykőrösön lesz elérhető.

Kecskeméten lehetőség van csecsemő- kisgyermeknevelő, óvodapedagógusi, valamint közösségszervező szakra jelentkezni, a német nyelvű gyermekfelügyelő képzés viszont már ugyancsak Nagykőrösön érhető el.

Forrás: Hírösvény.hu

További cikkeink

Bravúrgyőzelem a Szolnoki Olajbányász otthonában

Marko Derasimovic nélkül kellett bizonyítania a hazai pályán eddig veretlen Szolnoki Olajbányász ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Wittmann Krisztián vezényletével, nagyot küzdve