Baleset következtében fogták el a feltételezett gyilkost

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Eltűnés miatt keresett a rendőrség egy karcagi kétgyermekes édesanyát. Kiderült, az asszonyt volt élettársa megölte és holttestét a Dunába süllyesztette. A férfit az 5-ös úton fogták el, miután autójával balesetet szenvedett.

A megalapozott gyanú szerint egy 32 éves felsőlajosi férfi december 22-én megölte Karcagon volt élettársát, majd a holttestet a Dunába süllyesztette. Az ügy részleteiről Dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adott tájékoztatást.

Mint elmondta: egy karcagi asszony bejelentést tett a helyi rendőrkapitányságon lánya eltűnése miatt. A lánya két nappal korábban, december 22-én ismeretlen helyre távozott, életjelet nem adott magáról.

– Figyelemmel arra, hogy ekkor még nem merült fel a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, a Karcagi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, a kétgyermekes anyuka körözésének elrendelése mellett vizsgálta az eltűnés körülményeit – mondta el az ezredes.

A fordulat az ügyben január 4-én következett be, amikor állampolgári bejelentés érkezett a lajosmizsei rendőrőrsre, mely szerint Lajosmizsén, egy kiserdőben különböző női ruhadarabokat találtak. Mint kiderült, ezek az eltűnt fiatalasszony ruhái voltak, ezeket viselte, december 22-én, amikor eltűnt.

A rendőrök vizsgálni kezdték, hogyan kerültek az asszony ruhái Karcagról Lajosmizsére, több mint 100 kilométerre az otthonától.

– Az eltűnt fiatalasszony két gyermekével és korábbi élettársával, kisebbik gyermekének édesapjával, akivel 2020 decemberében szakított, több mint négy éven keresztül élt egy Lajosmizse melletti településen – ismertette Dr. Varga K. Attila.

A férfi a szakítás után ide költözött vissza. Ez felkeltette a rendőrök figyelmét, és már az is gyanús volt, hogy a férfi, első meghallgatása során nem tudott minden kérdésre megfelelő választ adni.

Ekkor már az életellenes bűncselekményekkel foglalkozó nyomozók is bekapcsolódtak az eltűnés körülményeinek vizsgálatába. B. Attilát beidézték a lajosmizsei rendőrőrsre, a férfi azonban nem jelent meg.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök a kecskeméti kollégáikkal együtt láttak neki a férfi megkeresésének. Néhány óra múlva megtalálták és előállították a férfit.

Noha a rendőrség közleménye nem tér ki rá, úgy tudjuk, hogy a férfit az után fogták el a rendőrök, hogy autójával szerdán egy betonoszlopnak csapódott az 5-ös úton, Kecskemét határában. A rendőrség által közölt videóban fel is tűnik az a fehér autó, mely a Kecskemét melletti balesetben totálkárosra tört. Úgy tudjuk, a helyszínre érkező tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiemelni a járműbe szorult sofőrt, majd a majd a mentők kórházba szállították.

A rendőrség közlése szerint B. Attila elmondta, hogy december 22-én volt párjával összevitatkoztak, a vita tettlegességig fajult, a fiatalasszony meghalt. A holttestet B. Attila autója csomagtartójába tette, majd a Duna vizébe süllyesztette, volt párjának ruháit pedig a már említett erdőben szétszórta.

A holttest keresése jelenleg is folyamatban van.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói B. Attilát gyanúsítottként hallgatták ki emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Őrizetbe vételét követően kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Forrás és kép: baon.hu

További cikkeink

Melegszik a levegő jövőhéten

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második

Kérdezze Szabadszállás polgármesterét

Minden hónapban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket tehetnek fel írásban, e-mailben és facebookon Darabos József polgármesternek. A kérdések írásban a titkarsag@szabadszallas.hu e-mail címre, vagy a

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg.