Február elsejéig biztosan nem lesz enyhítés a fennálló korlátozásokban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás – jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését. A miniszterelnök hangsúlyozta: nem egyszerűen el akarja hárítani a válságot, hanem azt akarja, hogy 2021 egy kiemelkedően jó éve legyen a magyaroknak.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy 42 549 egészségügyben dolgozót oltottak már be. Kezdetben nagy volt a fenntartás, de ez folyamatosan csökken, így már az idősotthonok is megkezdődhetett az oltás, a hétvégén pedig minden 150 fő feletti otthonban megkezdődik a vakcinák beadása. A lakók 80 százaléka vállalja az oltást, a dolgozók közül kevesen, ezért arra kéri őket a miniszterelnök, hogy vállalják az oltást. Elmondta, ő is beoltatja magát, amikor az oltási tervben sorra kerül.

80 ezer vakcina érkezett, ami szerinte kevés, ezért az Operatív Törzs február elsejéig meghosszabbítja a fennálló szabályokat, így a középiskolákban is marad az online oktatás, valamint az éjszakai kijárási tilalom is.

„Más a mi válságkezelésünk, mint a nyugat-európaié, ahol gyakran változnak a szabályok, Magyarországon ezzel szemben kiszámítható rendszer van” – tette hozzá a miniszterelnök.

„A kiszámíthatóság annyira fontos, mint a hatékonyság, nem szeretnénk rángatni a szabályokat” – emelte ki.

Kórházban 5297 embert kezelnek, lélegeztetőgépen 372 ember van, 2907 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, 115-en haltak meg – ismertette a mai adatokat a miniszterelnök.

A videó az alábbi linken tekinthető meg:

https://fb.watch/2U01IIcMI-/

További cikkeink

Az U17 és az U20 is magabiztosan nyert

Vasárnap a Nyírgyulaj korosztályos együtteseit fogadták hazai környezetben Móra Viktor és Mánya Szabolcs tanítványai. Móra Viktor értékelése az U17 meccséről: Megint egy izgalmas

Kecskemét új tűzoltólaktanyával gyarapodik

Többfunkciós létesítmény építési munkálatai kezdődtek meg Kecskeméten, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is