Segítsünk, hogy átvészeljék a nehéz időszakot

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Felsőlajoson működő Állatkert 25 éve létezik. Azóta sok vihart, költözést és megpróbáltatást túlélt már. A jelenlegi koronavírus okozta nehézségeket és kihívásokat is hősiesen állja. Tóth Tibor, a MaganZOO Állat- és Szabadidő Park alapítójának elmondása szerint, olyat szeretett volna alkotni, mint a szivárvány. Minden szépségével és jóságával. De azt is tudta ahhoz, hogy sokan láthassák, megélhessék, gyönyörködhessenek benne számos viszontagságot kell elviselni, túlélni.

A 20 hektáros állatpark 11 munkatárs segítségével látja el és gondoskodik a számos itt otthonra lelt állatról. Az ide látogatók találkozhatnak számos különleges állatfajjal, úgymint a fehér Kruger és barna oroszlánok, fehér bengáli és szibériai tigrisek, hiúzok, majom félék, zebrák, watushik, szarvasmarha félék, madár ritkaságok.

A vírus helyzet miatt azonban az állatkertnek november 11-én be kellett zárnia kapuit, ezzel elveszítve a látogatók belépőjegyeiből származó bevételeit. Ez nagy nehézséget jelent egy olyan intézménynek, amely a belépőjegy áraiból épült, működik és fejleszt, és ahol több mint 400 éhes száj várja, hogy minden nap megkapják az élethez kellő élelmet, gyógyszert, és az ellátást. 2020-ban a zárva tartás miatt, jó néhány ünnepnapon nem tudtak vendégeket fogadni, amelynek bevétele az évi fenntartás jelentős részét biztosította volna, ahogy már évek, évtizedek óta. A dolgozóikat sikerült megtartani, amely köszönhető a kormány által nyújtott munkahelyvédelmi kedvezményeknek is, de a tartalékaik fogytán vannak és nagy kihívást jelent felkészülniük a télre.

Az állatpark számára a tél a legnehezebb időszak, hiszen megemelkedik a rezsi és a hideg miatti élelmiszerfogyasztás. Tóth Tibor elmondta, hogy ha az állatkert nem tudja hamarosan megnyitni kapuit a vendégek előtt, akkor szembe kell nézni a legrosszabb lehetőségekkel is. Mindez nagyon szomorú, hiszen a Magán ZOO egy látogatott, közkedvelt szabadidős létesítmény, minden évben tudott fejleszteni, új állatokat betelepíteni, és önerőből a szolgáltatásokat bővíteni.

Aki szeretné felajánlani segítségét, vagy van lehetősége adományozni az állatpark részére, az alábbi számlaszámon tud segíteni.

Takarékbank Zrt., számlaszámuk: 65500130-31122151-57000006

Egyéb elérhetőségek:

E-mail: maganzoo@vipmail.hu

http://maganzoo.hu/

A MagánZoo alapítója és munkatársai minden segítséget hálás köszönettel vesznek!

További cikkeink

Melegszik a levegő jövőhéten

A következő napokban is havazhat, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második

Kérdezze Szabadszállás polgármesterét

Minden hónapban közérdeklődésre számot tartó kérdéseket tehetnek fel írásban, e-mailben és facebookon Darabos József polgármesternek. A kérdések írásban a titkarsag@szabadszallas.hu e-mail címre, vagy a

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg.