Naponta 250 embert tudnak beoltani a megyei kórházban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Már közel ezerötszáz egészségügyi dolgozó vette fel a koronavírus elleni védőoltást a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. Ez tegnap esti adat, de ma is folytatódnak az oltások. A megyei kórházba már két szállítmány is érkezett, az első december 30-án, a második pedig most hétfőn.

Mind a két alkalommal 3 tálcányi vakcinát hoztak, összesen 5850 adagot. Ezeket a vakcinákat egy hűtőben tárolják -80 fokon. A hűtőhöz egyébként egy kamerát is elhelyeztek. A Bőrgondozó bejáratánál pedig egy monitoron keresztül figyelik az itt dolgozók, hogy a megfelelő hőmérsékleten működik-e a gép.

Az oltás a Bőrgondozóban történik. Azért választották ezt a létesítményt, mert bár a kórház területén van, de külön áll a többi épületrésztől, és az ajtók az utcafrontra nyílnak, így egyszerűen és biztonságosan tudnak közlekedni az ide érkezők.

Négy oltópontot alakítottak ki, ahol naponta körülbelül 250 embert tudnak beoltani.

Az első szállítmány érkezésekor még Kecskemétre kellett jönniük az egészségügyi dolgozóknak, azonban a második szállítmánynál már másképpen történt az oltás. Azért, hogy a megyében lévőknek ne kelljen nagyobb utat megtenniük a vakcina felvételéért, más városokba is szállítottak a szérumból.

A hétfői napon a bajai kórházba 71, a kiskunhalasi kórházba pedig 52 ampullát szállítottak. Ez azt jelenti, hogy Baján 355, Kiskunhalason pedig 260 embert tudtak beoltani. A kecskeméti kórházban úgy állították össze a beoltandók névsorát, hogy először a frontvonalban dolgozók kapják meg a vakcinát. Tehát az első csoportba tartoznak a Covid-részlegeken dolgozók. Aztán ezt bővítették ki a további egészségügyi dolgozókkal, a mentőszolgálat, valamint a háziorvosi szolgálat dolgozóival, továbbá már oltják a kormányhivatal népegészségügyi osztályának munkatársait is.

Forras: hiros.hu

Kép: https://www.facebook.com/kmetkh

További cikkeink