2021: az építkezés éve

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Nehéz és fárasztó évet tudhat maga mögött a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezete. A mögöttünk hagyott hónapokról a megyei csoport elnökével, Dr. Mák Kornéllal beszélgettünk.

Elnök Úr, azt gondolom, hogy amit egy évvel ezelőtt bárki tervezgetett a világban azt a koronavírus járvány egy tollvonással húzta keresztül. Ennek fényében miként értékeli a 2020-as esztendőt?

Ez így van, hiszen az év elején még senki nem gondolta, hogy egy ilyen nehéz időszak elé nézünk. A KDNP szempontjából is egy nagyon aktív év lebegett a szemünk előtt, hiszen jótékonysági esteket, tréningeket, egyéb programokat terveztünk. Ennek sajnos csak egy töredéke tudott megvalósulni. Ópusztaszeren az erdélyi magyarságért és a kisebbségekért tudtunk aláírást gyűjteni, ahol Dr. Kiss Rigó László Szeged-Csanád megyéspüspöke és Böjte Csaba ferences szerzetes tartott ünnepi misét. Sajnos egyébként a mi életünk is online zajlott. Amikor Húsvétkor a Szentatya kint állt a Szent Imre téren, volt egy mondata, ami nagyon megragadt bennem. Azt mondta: azt hittük, hogy egészségesek tudunk maradni egy beteg világban. Most kell a testi és a lelki egészségünkért is küzdeni.

Mennyire osztja azon véleményt, miszerint 2020-ban a megszokottnál is nagyobb szükség volt a hitre?

Mindenféleképpen úgy gondolom, hogy ez így van. Rengeteg tragédiát kellett megélnünk, ismerős, jóbarát hunyt el. Mellette hozzátehetjük, hogy van, aki könnyebben átment a betegségen, van viszont olyan is, aki nagyon sokat szenved. Ennek az elviselése talán könnyebb, ha az ember értelmet talál benne. Viktor Frank a harmadik pszichológia iskola alapítója mondta: a szenvedés úgy elviselhető, hogy az ember megtalálja a miérteket és értelmet tud adni a szenvedésének. Ez pedig csak a hittel lehetséges. Hinni kell abban, hogy a betegség is legyőzhető.

Bízzunk benne, hogy a koronavírus lassan távozóban lesz a világon. Ennek fényében hogyan lehet tervezni a 2021-es esztendőt?

Bízzunk benne, hogy a vakcina valóban megoldást jelent, hinnünk kell abban, hogy együtt tudunk élni a vírussal vagy legyőzhető a vírus. Az embereknek szükségük van a közösségi életre, szüksége van programokra, szüksége van célokra. Én hiszem azt és várom, hogy vissza tudjunk térni abba az emberi valóságba, amiben eddig léteztünk. Ha egy kicsit a megyét is nézem, akkor elkezdődnek majd a pályázatok. Lehet építeni, fejleszteni a közösségi tereket, segíteni a városi és a falusi közösségeknek. Bízom benne, hogy 2021 az építkezés éve lesz.

Forrás: bacskaiharsona.hu

További cikkeink

Az U17 és az U20 is magabiztosan nyert

Vasárnap a Nyírgyulaj korosztályos együtteseit fogadták hazai környezetben Móra Viktor és Mánya Szabolcs tanítványai. Móra Viktor értékelése az U17 meccséről: Megint egy izgalmas

Kecskemét új tűzoltólaktanyával gyarapodik

Többfunkciós létesítmény építési munkálatai kezdődtek meg Kecskeméten, az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is