Alpolgármesteri segítségnyújtás a Kecskeméti Mentőállomáson

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Engert Jakabné és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterek nemcsak ajándékot vittek a mentősöknek, hanem önkéntes munkát is vállaltak a Kecskeméti Mentőállomáson. A segítségre pedig szükség van, hiszen egyes napokon 6-700 telefonhívást kell fogadnia a mentőszolgálatnak a megyéből.

Két nagy kosár gyümölccsel érkezett kedd délután Engert Jakabné és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a Kecskeméti Mentőállomásra. A vitaminban gazdag meglepetés mellett önkéntesként a betegszállítás-irányítás munkáját is segítették.

– A járvány megfékezése szempontjából nagyon fontos a védőoltás felvétele, ami az elkövetkező hónapoknak jelentős eseménye. Polgármester asszony, az alpolgármester asszony és én is bejelentkeztünk, regisztráltunk a védőoltásra – hangsúlyozta Szeberényi Gyula Tamás, aki Engert Jakabné alpolgármesterrel részt vett a tesztelés megszervezésével kapcsolatos munkálatokban is.

Az alpolgármesterek az önkéntes munka során a mintavételek szervezésében vettek részt. Mivel a mentőszolgálathoz naponta átlagosan 200-300, nehezebb napokon 6-700 koronavírus mintavételi kérelem érkezik a megye területéről, minden segítség jól jön.

– A betegszállítás irányításában tudtuk az alpolgármestereket foglalkoztatni, ahol önkéntesek is végeznek munkát. Elsősorban a mintavételek szervezése volt a feladatuk.  Ide érkeznek be a mintavételi kérőlapok, ők értesítik a pácienseket, betegeket, hogy mikor és hol történik a mintavételük – mondta dr. Szekeres Antónia, a Kecskeméti Mentőállomás vezetője.

Dr. Szekeres Antónia kiemelte, az egészségügyi felsőoktatásban résztvevő hallgatók is segítik munkájukat, akik a minták levételét végzik a fix mintavételi pontokon és személyautóval egyaránt. A megye területe és a nagyszámú kérelmek miatt hatalmas segítséget jelentenek.

Aki szeretné önkéntesként segíteni a mentőállomást, az a 0676/500-648 telefonszámon jelentkezhet.

Forrás és képek: hiros.hu

További cikkeink