Letartóztatásban vannak az embercsempészettel gyanúsított szír férfiak

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a három szír férfiaknak a letartóztatását, akiket embercsempészéssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint az 50, a 38 és a 33 éves férfiak egy ismeretlen személy utasítása alapján Gyula térségében 28 fő, Románia területéről érkező szír állampolgárságú személyt vettek fel egy tehergépkocsival és egy személygépjárművel, majd elindultak Magyarország nyugati határának irányába.

2021. január 10-én 3 óra 35 perckor Kecskemét térségében a rendőrség járőrei ellenőrzésük alá vonták mind a két gépjárművet. Korábban itt írtunk erről. A tehergépkocsi rakterében megtalálták a 28 fő szír állampolgárt, akik illegálisan tartózkodtak Magyarország területén.

A járásbíróság a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsított három férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés megakadályozása és a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség, valamint két gyanúsított és védőjük tudomásul vette, így az ő vonatkozásukban az véglegessé vált, míg egy gyanúsított és annak védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék fog elbírálni.

További cikkeink

Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méter pillangón

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója,