Jobb volt a Szolnok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Legutóbbi két hazai meccsét megnyerve várhatta a szomszédvári rangadó első felvonását szerdán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A Szolnoki Olajbányász elleni összecsapás végül a vendégek sikerével zárult. Pénteken jöhet ugyanez a párharc, de már a Tiszaligetben.

Subotic révén a vendégek szerezték meg az első pontokat, majd Cakarun és Kovács is csatlakozott hozzá, 0-7. Három percet követően Wittmann tudta egy remek hárompontossal megkezdeni a kecskeméti pontgyártást, ám ezután 3-12-re megléptek a Tisza-partiak, Váradi Kornélnak pedig gyorsan időt kellett kérnie, hogy rendezzék a sorokat. Megkezdődött a zárkózás, Horti két ziccere után 11-18 állt a táblán, de Kovács triplájával a negyedet végül 13-23-mal zárták a felek.

Warner második trojkája 13-26-ra módosította az eredményt, majd ziccerből is eredményes tudott lenni, 13-28. Ezt követően ritmust váltott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, s 23-33-nál már a vendégek vezetőedzője, Gasper Potocnik kért időt. Az etap derekán sikerült tíz ponton belülre kerülni: Wittmann előbb hármast süllyesztett el, majd szemfülesen labdát szerzett, és indította Thomast, aki higgadtan tette fel, 31-39. Badzim távolija után, 33-44-nél Váradi Kornél rendelte magához fiait, hogy a félidő előtt három perccel megindítsák rohamaikat a felzárkózás jegyében. A jól célzó vendégeket azonban nem lehetett megállítani, így 38-51-gyel mentek szünetre az együttesek.

Karahodzics kettesére Juhos reagált, utána Kovács és Warner is betalált az Olajnál, 40-58-nál Váradi mester időt kért. Becsülettel küzdöttek a kecskemétiek az agresszívan és hatékonyan kosárlabdázó szolnokiakkal szemben, ám érezhető volt, hogy frissebbek a vendégek. Dramicanin két trojkája után 50-65 állt a kijelzőn, majd Warner zsákolt nagyot, amire Jaramaz távolról válaszolt, 53-67.A negyedet Pongó kosarai zárták, 56-74-gyel jöhetett a záró etap.

Továbbra is jól dobott a szolnoki gárda, Badzim és Juhos vezényletével 58-81-re léptek meg. Wittmann kettő plusz egyesével sikerült bejönni húsz ponton belülre (66-85), majd Derasimovic tört be és volt eredményes, 68-85. Thomas három sikeres büntetője után 73-87-re zárkózott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, de ennél közelebb már nem tudtak kerülni, a vége 76-96.

Váradi Kornél értékelése: Öt nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, és ezalatt a három meccs alatt a csapatom maximálisan odatette magát. A mai napon a Szolnok dinamikus játékát nem tudtuk kontrollálni, emellé még egy jó dobóforma is párosult náluk. Gratulálok nekik a győzelemhez. Még nagyon sok fontos mérkőzés vár ránk a közeljövőben, így a mai vereségből is le kell gyorsan vonni a tanulságokat, és építkezni belőle, hogy sikeresek tudjunk lenni a folytatásban.

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 76-96 (13-23, 25-28, 18-23, 20-22)

Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés

KTE: Wittmann 13/6, Thomas 9, Derasimovic 13/6, Kucsera 3, Karahodzsics 6. Cserék: Jaramaz 12/6, Dramicanin 15/9, Horti 5, Lewis -, Cserkó K. -, Lukács -.

Vezetőedző: Váradi Kornél

Szolnok: Warner 17/6, Kovács 8/6, Rudner 10/6, Subotic 5, Cakarun 4. Cserék: Pongó 11/3, Gilszki -, Pallai 2, Badzim 17/15, Zsíros 5/3, Juhos 12, Taiwo 5.

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Forrás: ktekosar.hu

További cikkeink

Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méter pillangón

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója,