Hétvégén indítják útjára a megye adományát Horvátországba

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Várhatóan hétvégén indul útjára az a kamion, amely a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a horvátországi földrengés károsultjai javára gyűjtött adományokat juttatja célba. A karitatív kezdeményezés eredményéről csütörtök délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a megyeháza előtt.

Tartós élelmiszereket, takarókat, vitaminokat, csizmákat, más használati eszközöket juttat el a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére. A horvátok kérésére célirányos gyűjtést hirdettek meg, melyhez – mint arról a csütörtöki sajtótájékoztatón Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke beszámolt – szép számmal csatlakoztak a települési önkormányzatok és a megyei szervezetek.

A kecskeméti gyűjtést dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester koordinálta. Mint fogalmazott: Horvátország ugyan nem tartozik a visegrádi négyek közé, de az elmúlt években példaértékű együttműködés alakult ki Közép-Európában, és ha bajba kerül egy partnerünk, „erkölcsi kötelességünk és jól felfogott érdekünk” segítséget nyújtani. A hírös városban a magánszemélyek és a vállalkozások mellett a máltai szeretetszolgálat és a városi civil kerekasztal is bekapcsolódott a gyűjtésbe.

A megyei szervezetek közül a polgári védelmi szövetség és a polgárőr szövetség is csatlakozott a karitatív tevékenységhez. Előbbi nevében Mészáros Zoltán, utóbbi képviseletében dr. Fekecs Dénes szólalt fel a sajtótájékoztató keretében.

Az önkormányzatok, szervezetek még péntekig jelezhetik, ha adományt szeretnének küldeni – hívta fel a figyelmet dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke. A kamion pedig várhatóan hétvégén indul el Horvátországba.

forrás:
https://hiros.hu/hirek/kecskemet/hetvegen-inditjak-utjara-a-megye-adomanyat-horvatorszagba

További cikkeink