Tass község lendületes fejlődése az idei évben is töretlen marad

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A tavalyi év számos pályázati lehetőséggel támogatta a nagyobb városok és a kisebb községek fejlődését, megújulását. A Településfejlesztési Operatív Program mellett a községek a Magyar Falu Program forrásait kihasználva számos felújítási tervet kivitelezhettek. Ezeket a lehetőségeket használta ki Tass község polgármestere, Németh Gábor is.

A TOP pályázati támogatásával és a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel közös beruházásként a község két főutcája újult meg. Szintén a TOP keretében előkészület alatt van egy pályázat, melynek forrásából a község csapadékvíz elvezetésének rendszere kerülhet felújításra.

A Magyar Falu Program keretében egy közösségi tér renoválására került sor, amely a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola tánctermének vizesblokk kialakítását, nyílászáróinak cseréjét jelentette. A Szeretet utca felújítása is szintén ennek a pályázati rendszernek köszönhetően kapott új burkolatot. A Belügyminisztérium pályázati támogatásával az orvosi rendelő energetikai fejlesztését oldották meg 2020-ban. Megvalósult a nyílászárók cseréje, a fűtéskorszerűsítés, a külső hőszigetelés és homlokzatfestés.

A 2021-es évben a Magyar Falu Program pályázati támogatásából az orvosi rendelő belső felújítása valósul meg. A Kuckó Mini bölcsödét is a Belügyminisztérium pályázati támogatásából hozták létre, mely egy lakóingatlan megvásárlását követően teljes átalakítással nyitotta meg kapuit. 2020-ban önkormányzati forrásból valósították meg a tetőszerkezet és a külső homlokzat felújítását.

A LEADER program támogatása segítségével folyamatban van a Duna parton a Napsugár Ifjúsági Tábor felújítása. Nyertes pályázat biztosítja a községi ravatalozó felépítését, melynek megkezdték az előkészületeit. Ez a kivitelezés a három tassi egyházzal összefogásban valósul meg.

forrás: https://www.facebook.com/bacskiskunamimegyenk/

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal