Ablak a könyv szerelmeseinek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban koronavírus idején is ideiglenes gazdára találnak a könyvek. Látogatókat ugyan nem fogadnak, de a könyvtárablakon keresztül már lassan két hónapja zajlik a kölcsönzés, beiratkozás és a lejárt olvasójegyek megújítása is.

A kölcsönözni kívánt könyveket online lehet előre összeválogatni, így az ablaknál történő átvétel lebonyolítása egyszerűen és gyorsan zajlik. Úgyszintén az ablakhoz kell visszavinni a kiolvasott könyveket. Érdekesség, hogy ezután a könyvek karanténba kerülnek, megelőzve az esetleges megfertőződéseket.

Eddig közel 18 ezer dokumentum cseréje történt meg ezzel a módszerrel, és 12 ezer könyvet hoztak ebből vissza, valamint több mint 500-an újították meg tagságukat, illetve iratkoztak be újonnan.

A kölcsönzésen kívül van lehetőség még fénymásolni, szkennelni, továbbá a kötészeti és születésnapi szolgáltatás is működik. Ezen felül az online térben is zajlik a könyvtári élet, ahol különféle előadásokat tartanak a könyvtár honlapján, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Könyvtár honlapja: http://www.bacstudastar.hu/

Forrás: hiros.hu

Fotó:https: //www.facebook.com/konyvtar.kecskemet

További cikkeink