Áprilisra tervezik a Strázsa teljesítmény túrát

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A szigorító rendszabályok érvényesítése mellett 2021. április 17-én Szabadszálláson kerül lebonyolításra a VIII. Strázsa Honvéd Emlék Teljesítménytúra.

2021-ben 70 éves évfordulója lesz Szabadszállás katonai helyőrség megalakításának. Az évforduló alkalmából a Honvéd Nyugdíjas Klub rendezvénysorozatot szervez, melynek első állomása ez a teljesítménytúra lesz.A túra teljesítésével növelni lehet az “ötpróbás” pontok számát és a Felső Kiskunságban tett séta után a résztvevők megtekinthetik a volt laktanya objektumait, egy fotókiállításon ismerkedhetnek a helyőrség fél évszázados életével és az itinerben rövid összefoglalót olvashatnak a helyőrség történetéről.

A túra során bepillantást nyerhetnek a túrázók a település múltjába is, hiszen az egyik ellenőrző pont a tájházban kerül berendezésre.A járványveszély miatt helyszíni nevezés nincs, előnevezés 2021. április 11-én éjfélig online vagy személyesen március 31-én és április 7-én a szabadszállási József Attila Közösségi Házban lehetséges. A szervezők az egyéni jelentkezőkön túl szeretettel várják baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, iskolai osztályok, katonai szervezetek csoportjainak jelentkezését is.

Bővebb tájékoztatás a következő online oldalon olvashatnak: https://fb.me/e/ccFmbYxikf

Forrás: Strázsa Honvéd Teljesítménytúra

További cikkeink