Március 1-jéig fenntartják a hatályos intézkedéseket

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, hogy a járványügyi adatokat figyelembe véve úgy döntöttek, március 1-jéig meghosszabbítják a jelenleg érvényben lévő szabályokat.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki online kormányinfón azt mondta, az Országgyűlést kérni fogják, hogy a különleges jogrendet hosszabbítsa meg, mert a kormány ezt csak 15 napra tudja meghosszabbítani saját hatáskörben. A jelenlegi szabályokat március 1-ig, további 30 nappal hosszabbítják meg.

Mint a kancelláriaminiszter mondta, két esetben van esély enyhítésre: ha a járvány terjedése tovább enyhül, vagyis csökken az aktív fertőzöttek száma, illetve ha kellő számban áll rendelkezésre vakcina.

A kormány ezért a lehető legtöbb vakcinát akarja megszerezni. A Pfizer vakcinákból eddig világszerte 27 milliót szállítottak ki, ennek majdnem fele az Egyesült Államokba ment, az EU-ba összesen 8,5 millió vakcina érkezett a Pfizertől.

Gulyás Gergely elmondása szerint a vendéglátóhelyek részleges nyitása is akkor lehetséges csak, ha ezt a járványhelyzet indokolttá teszi.

Forrás: hiros.hu
Fotó: Gulyás Gergely Facebook oldala

További cikkeink