Felújításra kerül a hetényegyházi katolikus templom

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Felújítják a hetényegyházi római katolikus templomot. A munkálatok az épület leromlott állapota miatt váltak sürgetővé. A restauráció a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye tavalyi 10 millió forintos támogatásából kezdődhetett meg.

Felújítják a hetényegyházi templomot. A munkálatok már tavaly elkezdődtek abból a 10 millió forintos támogatásból, amelyet a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye adott a célra. Megújult a templom főutca felőli homlokzata a toronnyal, falátvágásos technikával elvégezték a falak vízszigetelését, a lábazat elbontására és a külső-belső vakolat leverésére pedig önkéntes munkát hirdetettek. A helyi katolikus plébánia tájékoztatása szerint forintosítva milliós értéknagyságot tesz ki az a sok kétkezi munka, amelyet a helybéliek önkéntesen elvégeztek. A felújítást idén is szeretnék folytatni, azonban ehhez további források szükségesek.

A plébánia pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapítványhoz, amelynek sikeres elbírálása esetén akár 15 millió forintot is kaphatnának az állagmegóvó munkákra. Emellett az egyéni adományozókra is számítanak. Eddig már másfél millió forint gyűlt össze ilyen támogatásokból. Következő lépésként egyébként a tetőhéjazat cseréjét és az ehhez kapcsolódó bádogosmunkákat szeretnék elvégezni. Amennyiben még több forráshoz jutnak, akkor pedig folytatják a homlokzat felújítását is.

Támogatási lehetőség: OTP 11732002-20372448

Forrás: hiros.hu

További cikkeink