CAMPUS beruházás: három új épület és egy gyalogos híd

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Neumann János Egyetemért Alapítvány pénteki sajtótájékoztatóján számolt be Minda Imre László, a KEDO Zrt. vezérigazgatója a CAMPUS beruházás második ütemének részleteiről. A tervek szerint egy adminisztrációs épület, egy két elemből álló kollégiumi épületegyüttes, és egy, az Izsáki út fölött átívelő gyalogos híd létrehozása valósul meg.

Az 5.280 négyzetméternyi hasznos területtel rendelkező, kétszintes adminisztrációs épület 1.500 négyzetméter irodakapacitással fog rendelkezni, helyet biztosítva a Neumann János Egyetem központi egységeinek, szolgáltatóipari vállalatoknak, egy tudásközpontnak, és a Neumann János Egyetemért Alapítvány székhelyének is.

A két elemből álló kollégiumi épületegyüttes 600 hallgatót lesz képes befogadni kétszer kétágyas, közös fürdőszobás, valamint kétágyas, önálló fürdőszobával felszerelt szobákban. Bérbe adható helyiségek is helyet kapnak az épületegyüttesben, összesen 540 négyzetméternyi területen.

A híd a GAMF épületével kapcsolja majd össze az egyetemet, de az Izsáki út feletti átjárás biztosításával, a forgalomszabályozásban is szerepet fog vállalni.

A Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriuma és felügyelő bizottsága pénteki ülésén biztosította a szükséges forrást a Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. CAMPUS beruházása második ütemének kivitelezéséhez. Az ajánlati dokumentáció véglegesítése után a napokban elindul az európai uniós nyílt közbeszerzési eljárás.

Forrás:hiros.hu

További cikkeink

Milák Kristóf olimpiai bajnok 200 méter pillangón

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója,