Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a RÖPKE

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szombat délután hazai pályán fogadták a kecskemétiek a listavezető Vidux Szegedi RSE gárdáját. A hosszú mérkőzésen végül a vendégek győzedelmeskedtek 1:3-as szett arányban.

Az játszma bizonyult a legszorosabbnak az összecsapás során, a RÖPKE győzedelmeskedett 25:23-as arányban, a szett győzelmet érő pontot Halla Petra (3) ütötte be. A második szettben a szegediek egyenlítettek 19:25-ös szett győzelemmel. A harmadik és negyedik játszmában is maradt a fej-fej melletti küzdelem, azonban a Szeged csakúgy, mint a második szettet, hatpontos különbséggel megnyerve lezárta az összecsapást.   

Kása Róbert nyilatkozata a mérkőzést követően:

Nagyon készültek a lányok a mérkőzésre, mindenféleképpen bizonyítani akartak. Az első szettet nagyon jól kezdtük. Voltak ki nem kényszerített hibáink a játékban. Nem tudok rosszat mondani erről a mérkőzésről, a lányok akarták a győzelmet, valahogy fejben fáradtak voltunk a mai összecsapáson. Az ilyen ki-ki mérkőzésen jön ki, hogy az ellenfélnek sokkal több alkalma van edzeni, mint nekünk.

„A Kecskemét teljesen máshogy játszott, mint a legutóbbi találkozónkon. Nagyon dinamikusan, nagyon erősen játszottak. Szerencsénkre a mérkőzés elejét követően a Kecskemét sokat rontott a szervákban, ami a mi javunkra vált. A két szélütő nagyon eredményesen ütött a mérkőzés során, melyhez át kellett szerveznünk a blokkunkat. Gratulálok a Kecskemétnek, valószínűleg a rájátszásban újabb összecsapás vár ránk ellenünk.- nyilatkozta Tátrai Sándor a szegediek vezetőedzője.

Selmeczy Vanda a HÉP-RÖPKSE SE csapatkapitányának az értékelése a mérkőzésről:

Ezek nem igazán mi voltunk.. szerintem kicsit túlságosan is rágörcsöltünk erre a mai napra. Rengeteget hibáztunk, mindig valahogy az utolsó pillanatokban sikerült felzárkózni, azokban a helyzetekben mutatkozott meg a valódi tudásunk, a végére pedig teljesen elvesztettük egymást a pályán. De megyünk tovább, elvégre sportolók vagyunk, holnap újult erővel állunk fel a pályára.

Szett eredmények: 25:23; 19:25; 19:25; 19:25.

A HÉP-RÖPKE SE nem pihenhet sokat, hiszen holnap ismételten pályára lép 17 órai kezdettel a Kocsis Pál Szakközépiskola sportcsarnokában. A bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését a sereghajtó salgótarjáni SBTC-vel vívja meg. Ha a holnapi nap győzedelmeskedik a RÖPKE a rájátszás felsőházába folytathatja a bajnokságot.

Fotó: Média Neked / Réti Attila

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal