Ismert emberek is segítik az Argos Állatvédelmi Egyesület munkáját

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Több neves személy is támogatja a kecskeméti állatvédő egyesület munkáját, akik népszerűségüket latba vetve segítik az állatvédelem ügyét.

Az egyesület fontos tevékenysége a tudatos állattartás ismereteinek terjesztése. Békeidőben egész évben járják az oktatási intézményeket egészen az óvodáktól a középiskolákig, hogy felelős állattartásra sarkaljanak mindenkit, teszik ezt interaktív kutyás előadással ingyenesen.

Szabó Attila, az egyesület vezetője elmondta, hogy mivel sem az előző, sem az idei esztendő nem normális, új módon kell megszólítani a jövő állattartóit, a fiatalokat. Ezidáig csaknem ezer példányban küldték ki az intézményekbe állatvédelmi előadásuk anyagát a hozzá tartozó teszttel, valamint egy kétoldalas, gyerekeknek szóló kvízt is közzétettek a közösségi oldalukon. Szabó Attila szerint a felelős állattartás a szemléletformálással kezdődik, ezért a mentés mellett ez jelenti munkájuk másik pillérét.

– Az esetek csaknem felében a tájékozatlanság és a figyelmetlenség, nem az elvetemültség okozza az állatok rossz életkörülményeit – világított rá Szabó Attila.

Az Argost ismert hazai személyek is segítik az állatvédelmi munkában, többen védnökként csatlakoztak a szervezethez. Nick Árpád erőművésszel másfél évtizede végez mentést és két éve csatlakozott hozzájuk Lengyel Tamás Jászai-díjas színművész. A közelmúltban pedig Vastag Tamás Fonogram- és Szenes Iván-díjas énekes állt az Argos védnökei közé.

Vastag Tamás először csehszlovák farkaskutyája nevelésével kapcsolatban kereste fel Szabó Attilát.
Fotó: Horváth Péter

– Az állatvédelem egész életemben fontos volt számomra, a szüleim az élőlények szeretetére neveltek. Az állatok meghatározó szereplői életemnek – mondta Vastag Tamás, aki először csehszlovák farkaskutyája nevelésével kapcsolatban kereste fel Szabó Attilát, majd megismerte az Argos elhivatott tevékenységét, és a csatlakozás mellett döntött. Az énekes bízik abban, hogy ismertsége révén sokak számára jó példával járhat elöl a felelős állattartás terén. A kutyák mentését is rendkívül fontosnak tartja. – A mentés lehetőséget biztosít az ártatlan állatoknak, hogy egy bántalmazó környezetből kiszakadva méltó helyen kezdjenek új életet – fogalmazott az énekes, aki gyermekeinek is továbbadja az állatok szeretetének és tiszteletének szemléletét.

Szabó Attila elmondta a járványhelyzet mellett a működésükhöz szükséges támogatások is visszaestek, mely rányomta a bélyeget a tevékenységükre. Elmondta, érződik, hogy az emberek óvatosabbak, kevesebbet költenek. Tavaly óta az egyesület fogadhatja az egyszázalékos felajánlásokat, bevételük nagy része ebből származik.

Hálás az adományozóknak, mert még a nehéz helyzet ellenére is aktívan segítik az egyesület munkáját, és valahányszor hozzájárulnak a beteg, meglőtt vagy megkínzott kutyák gyógykezeléséhez. A megmentett kutyák kezelése, csipelése és etetése tetemes költséget jelent, ezért figyelnek arra, hogy annyi állatot fogadjanak be, amennyinek még adományok nélkül, saját pénzből is tudjanak ellátást biztosítani. De az is előfordul, hogy ők adományoznak a kutyatartóknak.

baon.hu

További cikkeink