Fülöp Attila: új fejezethez érkezett a látássérültek támogatása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Új fejezethez érkezett a látássérültek támogatása Magyarországon – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila közölte: januárban lépett életbe az a törvény, amely biztosítja, hogy minden 16. életévét betöltött látássérült ember jogosult az államilag támogatott látásrehabilitációs szolgáltatás igénybevételére.

Ha valakinek sérül a látása, legyen esélye olyan szolgáltatást kapni, amelynek segítségével vissza tud illeszkedni a társadalomba – mondta, hozzátéve: a látássérültek rehabilitációja végső soron az önálló élet lehetőségének megteremtéséről szól.

Az ehhez szükséges – évente 600 millió forint összegű – pályázat csütörtök reggel jelent meg a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitika Központ honlapján – közölte az államtitkár, azt is jelezve, hogy az összeg ötszöröse a korábbi években erre a célra fordított támogatásnak.

Forrás: MTI
Fotó: www.wikipedia.hu, János4321 – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98176809

További cikkeink

Online jelmezversenyt rendeztek Szabadszálláson

Szabadszállás Város Önkormányzata a járványhelyzetre való tekintettel, idén először hirdetett online városi jelmezversenyt. Az eseményre gyermek és felnőtt kategóriában várták a résztvevőket.