Hétfőtől nem kell mindenhol maszkot viselni Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Hétfőtől jelentősen enyhülnek a Kecskemét közterületeire vonatkozó maszkviselés szabályai, de bizonyos helyeken továbbra is kötelező lesz a maszk használata.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az önkormányzat közgyűlésének hatáskörében eljárva úgy döntött, hogy február 8-tól csak a következő helyeket lesz kötelező a maszkhasználat:

– a buszmegállókban,

– a piacokon és vásártereken,

– a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol az intézményben lévő gyermekekre várakoznak.

A hat év alatti gyerekeknek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő személyeknek továbbra sem kell maszkot hordaniuk.

Az önkormányzat közleménye felhívja a figyelmet, hogy továbbra is kötelező a maszkhasználat a felsőbb jogszabályban, azaz kormányrendeletben meghatározott helyeken, így egyebek között az autóbusz pályaudvaron, a vasúti pályaudvaron, a közösségi közlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban, az ügyfélszolgálatokon.

Forrás:hiros.hu

További cikkeink