Új kamerákkal bővül a kerekegyházi térfigyelő rendszer

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Hat darab nagy felbontású kamerával bővül a kerekegyházi térfigyelő rendszer. Az eszközöket pályázatokon elnyert összegből vásárolta meg a Kerekegyházi Polgárőr Egyesület.

– Településünkön már több kamerát helyeztünk el az elmúlt évek folyamán. Összesen húsz helyen, így például a város három bevezető útjánál, az iskolánál, a városközponti kereszteződésnél, a művelődési háznál, az orvosi rendelőnél és az óvodánál, az önkormányzat épületén, amely a városközpontban lévő Szent István teret, valamint a városközponti parkolót is figyeli. Polgárőrségünk sikeresen pályázott a Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesületnél, melynek köszönhetően a meglévő rendszer négy, a mai kor igényeinek megfelelő magasabb műszaki színvonalú kamerával bővült az elmúlt évben – adta tájékoztatásul dr. Kelemen Márk polgármester.

A kamerák a központi játszóteret, az egészségház, valamint a Hunyadi utca, az Ősz utca és a Széchenyi utca környékét figyelik.

– Az idei esztendőben újabb két nagy felbontású kamera kerül felhelyezésére, valamint szolgálatba helyezünk egy drónt is, melyekre szintén a polgárőr egyesület pályázott. Az új eszközök helyeinek meghatározása folyamatban van, és a lakossági igényeknek megfelelően helyezzük majd ki őket. A kamerarendszerek egyrészt a preventív, bűnmegelőző, másrészt a bűnfelderítési célokat szolgálja. A fejlesztés segítségével a lakosság biztonságérzete nő, az eszközök a rendőrség munkáját is tudják segíteni. A közösségi élet feltételeinek javulása, a helyi identitásérzés erősödésében és a település vonzerejének megnövekedésében mérhető le legjobban – tette hozzá a városvezető.

Forrás: baon.hu

További cikkeink

Fokozott ellenőrzés az utakon

A mai nappal az egész országban megkezdődött a fokozott rendőri ellenőrzés. A fokozott ellenőrzés egész héten érvényben lesz. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek