Három nap alatt közel 400 idős embert oltottak be a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Csütörtökön kezdődött meg a legidősebb korosztály oltása a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. A kijelölt 3 napon összesen 386 embert osztottak be a háziorvosok a kórházban lévő oltópontokra, de várhatóan többen is lesznek végül.

Nagyné Szigeti Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház PR menedzsere ma (szombaton) a helyszínen elmondta, az első napon 141, a másodikon pedig 158 idős vette fel a vakcinát a kecskeméti kórházban.

Kiss Andrásné is felvette ma az oltást. A szépkorú hölgy azt mondta, azért regisztrált, mert ezt a borzalmas betegséget nem szeretné elkapni, amire csak akkor van esély, ha beadatja a vakcinát.

Az eddigi négy mellé plusz két oltópontot alakítottak ki a Bőrgondozó épületében, így egyszerre hat orvos, hat külön helyszínen tud oltani.

A kórházban az idősek Pfizert, a háziorvosoknál Moderna vakcinát kapják.

A kecskeméti oltópontokon tegnap estig 8564 adag vakcinát használtak fel az orvosok. A többi városi ponton – Baján, Kalocsán, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason – körülbelül 3000 adagot adtak be összesen. Tehát a megyében december 31-e óta már több mint 11 ezer vakcinát adtak be a szakemberek a magyar embereknek.

Jelenleg az oltási terv 3. fázisa zajlik, azaz a védőoltásra regisztrált legidősebb korosztály kapja meg az oltást.

Nagyné Szigeti Dóra azt is elárulta, hogy az orvosok már felkészültek a tömeges oltásra is. 40 oltópontot fog kialakítani a kórház, minden ilyen helyszínre pedig biztosítva lesz a megfelelő számú szakemberállomány is.

A PR menedzser hangsúlyozta, hogy ő is megkapta már mind a két oltást, egyik esetben sem tapasztalt mellékhatást, kizárólag a karjában érzett enyhe izomlázhoz hasonlító fájdalmat. Mint mondta, voltak olyan munkatársai, akiknél a második oltás felvétele után fejfájás, hőemelkedés, rossz közérzet jelentkezett, de ezek jellemzően 24 órán belül megszűntek. Nagyné Szigeti Dóra leszögezte, ezek a mellékhatások annyira enyhék, hogy egyáltalán nem indokolják a tünetek azt, hogy valaki ezek miatt ne regisztráljon az oltásra.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Online jelmezversenyt rendeztek Szabadszálláson

Szabadszállás Város Önkormányzata a járványhelyzetre való tekintettel, idén először hirdetett online városi jelmezversenyt. Az eseményre gyermek és felnőtt kategóriában várták a résztvevőket.