Szemes Gergő Kunszentmiklósról a dobogó harmadik fokára jutott

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kunszentmiklós büszkesége, Szemes Gergő tehetséges vívó, a februárban megrendezett  felnőtt Magyar Kupa versenyén, férfi tőr egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott.

Szemes Gergő pályafutását a Kunszentmiklósi Diák Vívó Sport Egyesület tagjaként kezdte el, melyet vívóedzője, Szabó István alapított. Tehetsége hamar megmutatkozott, a versenyeken nem akadt ellenfele. A kis város vívóklubját kinőtte, mely már nem biztosított számára fejlődési lehetőséget, így Gergő és edzője a fővárosba vette irányát, majd leigazolt a Ferencváros vívó szakosztályához.

Az edző és tanítványa tíz éve dolgoznak együtt, mely munkakapcsolat számos sikerrel büszkélkedhet. A tanulmányaiban csendes és szorgalmas fiú, a páston csibészes versenyzővé válik. Gergő a kadett korosztály világranglista vezetője és kadett Európa bajnok.

A fiatal versenyző még saját korcsoportjában, a junior korosztályban szerez tapasztalatot, de felnőtt bajnokságok versenyzője is. A páston a felnőttek között is csibészes versenyszellem jellemzi. Decemberben a Felnőtt Országos Vívó Bajnokságon II. helyezést ért el és jelenleg a Magyar Vívó Szövetség Felnőtt Magyar Ranglistájának 2. helyén áll.

Gratulálunk az eredményekhez és további sok sikert kívánunk Gergőnek!

Kép: fradi.hu
Forrás: www.bacskiskun.hu

További cikkeink