Mi a teendő, ha nem érkezett meg postán küldött oltási regisztrációs ív?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Magyarországon a koronavírus elleni védőoltás ingyenes és önkéntes, így regisztrálni szükséges ahhoz, hogy megkapjuk. A regisztráció folyamatos a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, fontos tudni továbbá, hogy azoknak a 60 éven felüli honfitársainknak is van lehetősége regisztrálni, akikhez valamilyen oknál fogva nem érkezett meg a postai regisztrációs ív. Ők kérhetik a postán küldött oltási regisztrációs ív újra küldését, vagy online is regisztrálhatnak.

Magyarországon az oltás folyamatos, az oltás ütemét a rendelkezésre álló vakcinamennyiség határozza meg. Az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak kampányszerű oltásával január végén lezárult az oltási terv első két szakasza. Harmadik körben, február elején elkezdődött és jelenleg is tart a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása.

www.vakcinainfo.gov.hu honlapon folyamatos regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra, a 60 éven felüli honfitársaink pedig postai levélben is kaptak regisztrációs nyomtatványt, így ők postán is visszaküldhetik a jelentkezésüket a Magyar Államkincstárhoz. Azonban előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva nem érkezett meg a postán küldött oltási regisztrációs ív, ebben az esetben nekik ugyanúgy lehetőségük van regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, vagy kérhetik a postai levél újraküldését a lenti ábrán található elérhetőségeken.

Forrás: koronavirus.gov.hu

További cikkeink

Fotópályázat indul Kerekegyházán

Kerekegyháza Város Önkormányzata fotópályázatot hirdet „Kerekegyháza nekem…” címmel. A pályázat témája olyan pillanatot megörökítő fotó, amitől felszabadul az emberekben az érzés: „Itthon