Állami támogatással az illegális hulladéklerakók ellen

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kecskemét két, nagyberuházásoknak otthont adó területének, valamint további két illegális szemétlerakó helynek a megtisztítására nyert támogatást Kecskemét önkormányzata a Belügyminisztériumtól. A már elindult kivitelező munkálatok költsége meghaladja a 28 millió forintot.

Az illegális hulladéklerakók felszámolása végett indított „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű projekt keretében Kecskemét négy helyszínét tisztítják meg a hulladéktól. A 28,4 millió forintos program része egy-egy illegális hulladéklerakó felszámolása Homokbányán egy – három helyrajzi szám alatti – ingatlanegyüttesen, valamint az egykori Rudolf laktanya területének jelentős részén, továbbá az Arborétum közelében és Városföldön.

A kivitelezéssel a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.-t bízták meg. A városüzemeltetés már tavaly decemberben elkezdte a munkát, vagyis a hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését. Eddig több száz köbméter vegyes hulladékot helyeztek el a gyűjtőkonténerekben, de elvittek már 15 köbméternyi autógumit is. A munka jelenleg az egykori Rudolf laktanya területén zajlik, ahol feltűnően sok autógumit találtak. 

– Azt gondolom, hogy az ilyen illegális hulladéklerakók joggal zavarják a lakosságot. Az ehhez hasonló akcióknak az a valódi célja, hogy a szemét elszállítása után ne keletkezzen újra hulladéklerakat. Ezt segíti az a korábban bejelentett program is, amelynek révén feltérképezzük azokat az ingatlanokat, amelyek után az ott lakók nem fizetnek szemétszállítási díjat – mondta a helyszínen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

A Kecskemét négy helyszínén zajló hulladékelszállítási akció a tervek szerint már ezen a héten befejeződik.   

Forrás: hiros.hu

További cikkeink