Széleskörű társadalmi összefogás a MagánZoo állataiért

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Ahogy korábbi, januári cikkünkben megírtuk, a felsőlajosi Magán ZOO Állatparknak nagy szüksége van segítségre fennmaradásához.

A 25 éve működő állatparknak a vírus helyzet miatt 2020. november 11-én be kellett zárnia, ezzel elveszítve a látogatók belépőjegyeiből származó bevételeit. Míg a járvány első hullámát sikerült átvészelniük, most az állatkert bezárásától tartanak. Mára nagy nehézségekkel tudják csak működtetni a parkot, a létesítmény vezetője szélesebb körben keresi a megoldást a helyzet átvészelésére.

A térség országgyűlési képviselője, Dr. Salacz László kérdésünkre elmondta:

– A Felsőlajosra való költözése óta figyelemmel kísérem a MagánZoo állatpark működését. Az ország első magán állatkertje voltak korábban Abonyban. Tóth Tibor és felesége áldozatos munkája eredményeként az állatpark évről-évre szépül, és új állatokkal gyarapodik.

Bal oldalon Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Tóth Tibor a MagánZoo vezetője

-Ezt az addig töretlen ívű fejlődést törte meg a koronavírus okozta járványhelyzet 2020 tavaszán. Ekkor a MagánZoo napi működésében keletkező gondokon egy adománygyűjtéssel, melynek az egyik kezdeményezője voltam, sikerült úrrá lenni. Az állatpark a májusi nyitást követően fellélegezhetett. Sajnos a járvány második hulláma sokkal drasztikusabban érintette az országot, így az állatkerteket is. – mondta el a képviselő.

-Idén ismét megkeresett a MagánZoo igazgatója, hogy komoly nehézségei vannak az állatpark fenntartásával. Február 8-án Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal és a környékbeli településekkel együttműködve egy rövidtávú, gyors és egy távlati megoldást indítottunk útjára, melynek már látszik az eredménye. Ugyanakkor közös kérelemmel fordultuk az Agrárminisztériumhoz, hogy az állami állatkertekhez hasonlóan nyújtsanak segítséget a járvány miatt nehéz helyzetbe került MagánZoo támogatására.

-Biztos vagyok abban, hogy a tulajdonos, az alkalmazottak és a körzet erőfeszítéseivel, a mindannyiunk által szeretett Állatpark kilábal a nehézségeiből, és újra indulva továbbra is várja a gyermekeket és az állatszerető felnőtt vendégeit. – zárta nyilatkozatát Salacz László.

Aki szeretné felajánlani segítségét, vagy van lehetősége adományozni az állatpark részére, az alábbi számlaszámon tud segíteni.

Takarékbank Zrt., számlaszámuk: 65500130-31122151-57000006

Egyéb elérhetőségek:

Weboldal: http://maganzoo.hu/

E-mail: maganzoo@vipmail.hu

A MagánZoo alapítója és munkatársai minden segítséget hálás köszönettel fogadnak!

További cikkeink

Online jelmezversenyt rendeztek Szabadszálláson

Szabadszállás Város Önkormányzata a járványhelyzetre való tekintettel, idén először hirdetett online városi jelmezversenyt. Az eseményre gyermek és felnőtt kategóriában várták a résztvevőket.