Több mint 500 millió forintot költött az iskolaelhagyás csökkentésére a Kecskeméti Szakképzési Centrum

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A végzettség nélküli iskolaelhagyók számának csökkentésére 519 millió forint európai uniós támogatást nyert a Kecskeméti Szakképzési Centrum, a projekt a centrum tíz tagintézményében valósult meg.

A szakképzési centrum az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a projekt az elmúlt több mint három évben a szakképzési centrum kecskeméti, kunszentmiklósi és tiszakécskei tagintézményeiben valósult meg.

Az egyéni felmérések eredményei alapján a kompetenciák fejlesztésére a lemorzsolódással leginkább veszélyeztett diákokból kis létszámú tanulócsoportok alakultak. A fiataloknak pályaorientációs, pályaszocializációs tevékenységet, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló, a tanulást támogató, illetve az iskolai kötődést motiváló, erősítő programokat szerveztek.

Megvalósult a pedagógusok módszertani továbbképzése és felkészítése a végzettség nélküli iskolaelhagyás hatékony kezelésére és megelőzésére.

A projekt révén korszerű tananyagokat dolgoztak ki, és digitális közösségi alkotóműhelyt is létrehoztak.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert vissza nem térítendő támogatásból kollégiumi közösségi tereket alakítottak ki, továbbá bútorokat és korszerű számítástechnikai eszközöket szereztek be – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

További cikkeink

Egy lajosmizsei férfi horolókapával támadt apjára

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy lajosmizsei férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával,

Sok érdeklődőt vonz az airsoft Szabadszálláson

Hazánkban, így Szabadszálláson is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az airsoft. A sportágnak két éve rendszeresen hódolnak a szabadszállásiak, számolt be a baon.hu.