Parasportolókat díjazott Kecskemét

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szkanderben, kerékpárban és triatlonban remekelő parasportolókat köszöntöttek hétfőn a kecskeméti Városházán.

A díjátadó ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az önkormányzat nevében a Kecskeméti Mozgássérültek Sportegyesülete négy tagjának kiemelkedő teljesítményét ismerte el. A magyar parasport napján négy olyan, fogyatékkal élő sportolót köszöntöttek hétfőn a kecskeméti Városházán, akik a 2020-as évben a legkiemelkedőbb eredményeket érték el.

Díjazottak:

Nagy János a Szkander Országos Bajnokság II. helyezettje és háromszoros bronzérmese
Császár Attila a Parakerékpáros Országos Bajnokság C3-as kategória mezőnyversenyének I. helyezettje
László Attila a Parakerékpáros Országos Bajnokság C4-es kategória mezőnyversenyének ezüstérmese
Boronkay Péter a Sprinttávú Paratriatlon Országos Bajnokság II. helyezettje, a Parakerékpáros Országos Bajnokság C5-ös kategória mezőnyversenyének aranyérmese

Mindannyian az országos bajnokságon megszerzett első, második és/vagy harmadik helyezéseikkel érdemelték ki a város elismerését.

– Óriási eredmény, hogy évről évre köszönthetjük parasportolóinkat is. Folyamatosan hozzák az országos, nemzetközi eredményeket. Ezzel nemcsak Kecskemét hírnevét öregbítik, hanem példát mutatnak arra, hogy érdemes vállalni önmagunkat, jó célt kitűzni magunk elé, illetve hogy minden elérhető, csak akarni kell. – mondta el Szemereyné Pataki Klaudia a KTV stábjának az ünnepséget követően.

A díjak átadása előtt rövid beszédében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is úgy fogalmazott: a profi sportolók méltán lehetnek példaképek a fiatalok előtt, a fogyatékossággal élő sportolók teljesítményére pedig még hatványozottabban igaz ez.

Az alpolgármester elmondta: Kecskemét városa elkötelezett az iránt, hogy mind a versenysport, mind a gyermek- és a tömegsport területét pezsgő élet jellemezze. Az elmúlt évek fejlesztései, valamint az előkészítés alatt lévő további fejlesztések is azt a célt szolgálják, hogy méltó körülmények között tehessék ezt az érintettek, és a versenysport színvonala olyan legyen, mint amilyen egy megyei jogú várostól elvárható.

A Mercedes-Benz Gyár – Kecskeméti Mozgássérültek Sportegyesülete nevében – dr. Nagy András elnök távollétében – Boronkay László alelnök méltatta a versenyzőket. Mint mondta, az egyesület – a főszponzor segítségével – igyekszik minden támogatást megadni nekik, az ő feladatuk az, hogy kitartóak legyenek. Jelenleg körülbelül húsz aktív versenyzőjük van, akik javarészt a negyvenes-ötvenes korosztály tagjai.

Boronkay László azt a szemléletet képviseli: hogy igenis a győzelem számít. Példát is hozott arra, hogy a kitüntetett sportolók akárcsak egy-két év távlatában milyen fejlődésnek adták tanújelét, és ezek is mind a diadal jelei.

Képek és forrás: hiros.hu

További cikkeink