Önkormányzati támogatásból ivartalanítási akció indul Kecskeméten

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Nagy összegű támogatással segíti Kecskemét önkormányzata 2021-es költségvetéséből az ebrendészetet üzemeltető Menhely az Állatokért Alapítvány munkáját. A 61 millió forintos összeg lehetőséget biztosít az alapítvány számára 400 helyi kutya és macska ivartalanításának és chipelésének támogatását.

Az április 1. és május 20. között tervezett ivartalanítási akció keretében 3 vagy 5 ezer forintos támogatással ösztönzik a gazdikat a részvételre. A menhely munkatársai bíznak abban, hogy ezzel lényegesen visszaszorítható a fölösleges szaporulat kialakulásának mértéke.

– A lehető legtöbb kutyust és cicát szeretnénk bevonni a programba. Meg lesz hirdetve mindenhol, plakátokon is, hogy melyik állatorvosok vesznek részt az akcióban. Tőlük lehet majd időpontot kérni, és tőlünk lehet kupont kérni hozzá – nyilatkozta Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány elnöke.

Az önkormányzat a nőstények ivartalanításához ötezer, míg a hím állatok ivartalanításához háromezer forinttal járul hozzá. Az akcióban veszettség elleni oltásra és chipezésre is lehet támogatást kérni, ennek összege kettőezer forint.

– Nagyon örülünk ennek a támogatásnak, egy menhely, egy ebrendészet működése ugyanis elég sok pénzbe kerül – mondta az alapítvány elnöke.

Majorné Bíró Andrea továbbá kifejtett, hogy abban az esetben, ha a tavaszi akcióban nem lenne teljesen kihasználva az ivartalanítási kedvezmény, akkor azt ősszel is meg fogják hirdetni. Az alapfeladataikon felül a támogatások és felajánlásoknak köszönhetően továbbra is segíteni fogják a nem megfelelő körülmények között tartott, szenvedő állatokat. Ahogy eddig, ezentúl is várják a lakossági bejelentéseket éhező, vagy rövid láncon tartott kutyákról.

Forrás: hiros.hu

Kép: facebook.com/MenhelyAzAllatokertAlapitvany

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A