94 milliós kormányzati támogatást kapott Kecskeméti Junior Sport Kft.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Kormány döntése értelmében, a COVID-19 okozta világjárvány negatív hatásainak enyhítésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága 94 millió forint összegű támogatást nyújt a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. számára.

A megállapodást a mai napon írta alá Kecskeméten Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fotó: hiros.hu – Banczik Róbert

Egy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A támogatási program mind a 19 megyét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik. A forrásból 94 milliós támogatást kapott a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.

Az erről szóló megállapodást ma (hétfő) írták alá Kecskeméten az Atlétikai Centrumban. Az ünnepségen Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét sportért felelős alpolgármestere arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen tavaly október óta gyakorlatilag nincs tömegsport rendezvény. A járvány elleni védekezésnek komoly költségei vannak, amely jelentős elvonásokat eredményezett a sport területén is.

Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester / Fotó:hiros.hu – Banczik Róbert

– Ezért is nagyon nagy öröm számomra, mint a költségvetésért is felelős városvezető számára, hogy segítséget kaptunk az Emberi Erőforrások Minisztériumától. E segítség nélkül sokkal nehezebben tudnánk megoldani azokat a problémákat, feladatokat, amelyeket most át tudunk hidalni

– mondta az ünnepségen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.
Deutsch Tamás Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke / Fotó: hiros.hu – Banczik Róbert

– A járvány ideje alatt az egészség megőrzése szempontjából is fontos szerepe van a kormányzat sporttámogatásainak A sport semmi mással nem pótolható az egészséges életmód kialakítása szempontjából. Ez az első rendű szempont, ez az első rangú oka annak, hogy most már több mint egy évtizede Magyarország Kormánya a magyar sporttársadalom hosszú idő óta megfogalmazott elképzelését valósággá tette. A sport egy stratégiai ágazat

– fogalmazott Deutsch Tamás Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke.

A kormányzati támogatás három célra fordítható, a helyi igényeknek megfelelően. A központi forrás célja a koronavírus-járvány negatív hatásainak ellensúlyozása, a 10 vidéki nagy sportegyesület támogatása, valamint az olimpiára készülő sportolók felkészülésének segítése.

A 94 milliós állami támogatásról szóló szerződést Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, valamint Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével. A ceremónia után Ivkovicné Béres Tímea megköszönte a központi támogatást és azt is, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. a nagy egyesületek közé tartozhat.

Ivkovicné Béres Tímea a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője – Fotó: hiros.hu – Banczik Róbert

– A 2020-as év az egész világot és a sportot is két vállra fektette, és kihúzta a talajt a lába alól. Nagy köszönet azért, hogy egy segítő jobbal felemelnek bennünket a földről, és elindulhatunk a fejlődés útján

mondta a szerződés aláírása után Ivkovicné Béres Tímea.

Hangsúlyozta, hogy ebben a vészterhes időben sem engedték el szakembereik kezét, akik új módszereket, új stratégiákat dolgoztak ki annak érdekében, hogy a sportolás a mostani viszonyok között is folytatódni tudjon.   

Mint elhangzott, a Junior Sport keretein belül 1700 gyermek, fiatal sportol és 120 szakember dolgozik. Céljuk, hogy minél több gyermek sportoljon minőségi körülmények között, hogy az utánpótlás-nevelés szakmai képzése során minél több élsportolót, válogatott sportolót neveljen, illetve a lehetőségekkel élve fejlessze a városi sportinfrastruktúrát.

A támogatás felhasználásával a szervet célja a bér és díjkifizetések stabilizálása, a munkahelyek megtartása. A sportágak szakmai felkészítéséből és a sportolók versenyeztetéséből fakadó költségek finanszírozása. Hozzájárul a támogatás a Covid-helyzet miatt átütemezett sportfelszerelések, sport és egyéb eszközök beszerzéséhez, minőségi sportolási lehetőségek biztosításához az utánpótláskorú sportolóik részére. Ezzel támogatva a higiéniai szabályok betartása érdekében saját eszközpark kialakítását, illetve a higiéniai érdekében az eszközök darabszámának növelését.

Forrás és fotók: hiros.hu

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A