Összesen több, mint 900 milliós kormányzati támogatásban részesül két Kecskeméti cég

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A kecskeméti ACPS Automative Kft. 274 milliós kormányzati támogatást kapott munkahelyek megőrzésére és fejlesztésre, míg a kadafalvi AUTÓFLEX-KNOTT Kft. összesen 677 milliós szintén kormányzati támogatást kap.   

Az ACPS külföldi tulajdonú, de itthon magyar menedzsmenttel rendelkező társaság, mely mintegy 1000 magyar munkavállalót foglalkoztat. A vállalat a gépkocsik, terepjárók és kisteherautók vonóhorgainak gyártásában piacvezetőnek számít. Az ACPS az ország egyetlen nagyüzemi vonóhorog gyártója, TIERI1-es, közvetlen beszállítója számos autógyártó vállalatnak. A társaságnál heggesztőrobotok, CNC megmunkáló gépek és szerelősörök telepítését önerőből finanszírozva érte el a vállalat. A társaság a járvány alatti időszakban is folyamatosan törekszik a munkahely védelemre.

– Cégünk 1000 főt foglalkoztat és évente 1,2 millió vonóhorgot gyártunk. Azt valljuk, hogy a legfőbb érték a munkavállaló, a jó munkahelyi légkör, és ehhez juttatási csomagokkal is hozzájárulunk

– mondta a támogató okirat átvételekor Gajda Pál, az ACPS Automotive Kft. ügyvezetője.

Az eseményen beszédet mondott a térségi országgyűlési képviselője dr. Salacz László  is, aki többek között kiemelte a cég járványügyi védekezésben kifejtett tevékenységét.

– Példaértékű az a tevékenység, amelyet ez a cég kifejt a munkavállalói megbecsülése terén, és fontosak azok a fejlesztések is, amelyeket a kormányzati támogatásnak köszönhetően el tudnak indítani

– mondta az ünnepségen dr. Salacz László.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadáskor elmondta, hogy a kormány a kecskeméti cég 823 milliós fejlesztéséhez 274 milliós támogatást nyújt, így járul hozzá a munkahelyek megőrzéséhez, valamint a tervezett fejlesztésekhez.

– Az ACPS Automotive Kft. az idei fejlesztésével 1,3 millióra tudja növelni éves vonóhorog gyártását. Ezzel tovább erősödhet a hazai járműipar beszállítói köre. Mindez azért is jelentős, mert a hazai autóipar a magyar gazdaság gerincoszlopa – fogalmazott a rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A kormány képviselője ezt követően gyárlátogatáson vett részt, amelyen ott volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is.

Az AUTÓFLEX-KNOTT az itthoni és az Amerikai Egyesült Államokban tervezett beruházásaihoz 677 milliós kormányzati támogatást kap. A Kadafalván működő cég az erről szóló támogatói okiratokat ma vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől.

A 39 éves cég minőségi utánfutó alkatrészeket kínáló, akár egyedi igényeket is kielégítő társaság. igényeket is kielégítő társaság.

– A vevőink sorra zártak be. De mi folytattuk a termelést ennek ellenére is. Sokat segítettek a bankok és a kormány is, ennek is köszönhető az, hogy a 2020-as évet a körülmények ellenére nyereséggel tudtuk zárni

– mondta az ünnepségen H. Szabó Sándor, az AUTÓFLEX-KNOTT Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen Kecskemét önkormányzatát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte. A jelentős kormányzati támogatást kapott céget az alpolgármester méltatta.

Önkormányzatunk folyamatosan fejleszti a helyi vállalkozókkal való kapcsolatot. Az UTÓFLEX-KNOTT Kft-nél több mint 400 főt foglalkoztatnak. Itt a külföldi technológia párosul a hazai elkötelezettséggel

– fogalmazott Szeberényi Gyula Tamás.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy az utánfutó-alkatrészek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó kecskeméti cég két projektje is támogatást kapott.

-A cég kecskeméti 553 millió forintos helyi fejlesztését 277 millió forinttal támogatjuk, míg a társaság az Amerikai Egyesült Államokban induló 800 milliós kapacitás növelő beruházásához 400 milliós támogatást biztosítunk – mondta a helyszínen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A