Hamar felismerték a tehetségét a kunszentmiklósi énekesnek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Kunszentmiklóson megalakult az öttagú Böbe Rock Band, melynek frontembere Csákai Erzsébet, aki komoly zenei karriert tudhat maga mögött.

Csákai Erzsébet zenész családban nőtt fel. Nagyszülei a kunszentmiklósi református gyülekezet lelkészei voltak. Kislányként ámulattal hallgatta nagymamája orgona- és harmóniumjátékát és ő maga is nagyon vágyott arra, hogy ő is megszólaltathassa a hangszereket.

– Énektehetségemre már az óvodában felfigyeltek. Az úgynevezett áttörést egy népdalverseny jelentette. A fellépést követően az állami zeneiskola szolfézstanára megkereste édesanyámat és javasolta, hogy képezzem tovább magam. Bekerültem a helyi zeneiskolába, ahol kimagasló eredményeket értem el. Nagyon vonzott a könnyűzene és a musicalek világa. A pályán lényegében Tábori Ferenc, az intézmény akkori igazgatója indított el, így kerültem be tizennégy évesen a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába. Nagyon gyorsan fejlődtem, melynek köszönhetően Záborszky József, az iskola alapítója a hangomra komponált, hangszerelt darabokat, ugyanis a drámai szoprán nagyon ritkának számított.

-Szerette volna, ha a bécsi zeneakadémián tanulok tovább, ám én ezt nem akartam. Itt lényegében meg is szakadt a komolyzenei pályafutásom – emlékezett vissza Csákai Erzsébet.

Tehetséges fiatalként a könnyűzene irányába indult el. Zeneiskolai tanáron keresztül jutott be a Póka Egon-féle budapesti Kőbányai Zenei Stúdó művészeti szakközép iskolába.  Az ország egyik legjobb énektanárához, Sík Olgához került. Fél év után beválogatták egy rock and roll showba, így külföldön folytatta pályafutását.

– Hazatérve a fellépések mellett a kunszentmiklósi zeneiskolában oktattam középfokú zenei minősítéssel furulyát, szolfézst, zongorát, magánéneket. Akkor nem éreztem szükségét, hogy megszerezzem a pedagógusi diplomát, mert nem kellett diploma ahhoz, hogy katedrára, színpadra álljak. Később Majorkán dolgoztam, hazatérve parti- és rendezvényzenekarban énekeltem. Jelenleg a Varga Domokos Általános Iskolában tanítok, mellette a 2+1 és a Well Done Music Factory zenekarban dolgozom, vagyis dolgoznék, ha a vírusjárvány engedné. Emellett kulturális műsorokat is készítünk zenésztársaimmal.

A legújabb formáció a Böbe Rock Band nemrégiben alakult. Elsősorban rock­ot, bluest fogunk játszani.

Bemutatkozásunk március 15-én lesz, az anyag várhatóan YouTube-csatornánkon fog megjelenni. Az ünnepi műsor alapja a Nemzeti Dal lesz. A csapat tagja kiváló helyi zenészek, Jóború Szabolcs, Honti Roland, Horváth Levente és Banyák Gyula, a közismert kunszentmiklósi zongorista – emelte ki Csákai Erzsébet.

– Nem vagyok egy magamutogató típus. A legfontosabb számomra az, hogy jól érezzem magam abban, amit csinálok. Úgy vélem, nagyon sok mindent le tudtam tenni az asztalra.

A könnyűzene mellett komoly szerepet töltenek be életemben a magasabb kulturális értékű dolgok, ennek eredménye a Neked írom a dalt című másfél órás műsorom.

Anyagát megzenésített versekből, Bródy János, Koncz Zsuzsa, az Illés Zenekar, Tolcsvay László, Bódi László „Cipő”, illetve a Padlás és a Képzelt riport egy amerikai popfesztivál musicalek dalaiból állítottam össze. A könnyűzene ma már fontos eleme kultúránknak, ennek jegyében pedagógusként átírom a zenetanítást. Úgy látom, hogy a mai gyerekeket a népzene mellett a könnyűzenével lehet megfogni – hangsúlyozta Csákai Erzsébet.

A kunszentmiklósi művész, zenepedagógus tele van tervekkel, a mindennapi munka mellett leginkább popos-kultúrális vonalat szeretné továbbvinni.

– Régóta gondolkodom azon, hogy saját szerzeményekkel állok színpadra. Az első dalommal a daganatos betegek gyógyulását kívánom segíteni. Annál is inkább, hogy a közelmúltban magam is átestem egy komoly betegségen. Azt sem bánom, ha nem lesz folytatás, hiszen számomra a zenélés, az éneklés öröme a legfontosabb – mondta el Csákai Erzsébet.

Forrás és fotó: baon.hu

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A