Első fokon 6 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott a kecskeméti fegyveres rabló

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Kecskeméti Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki 2021. február 24-én délután egy gázpisztollyal fenyegetőzve kirabolt egy kecskeméti vegyesboltot, de a rendőrök Budapesten elfogták. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbeztek.

A vád szerint a fiatalember 2021. február 24-én délután egy kecskeméti vegyesbolthoz ment, hogy onnan pénzt szerezzen, mert az életét kilátástalannak érezte. A vádlott a bűncselekmény elkövetése előtt, még az év elején vásárolt magának egy gázpisztolyt és egy maszkot.

A vádlott a bolt előtt felvette a maszkot, amiből csak a szemei látszottak ki. Bement a boltba, elővette a gázpisztolyt, amit a boltban dolgozó hölgyre fogott és közben az aznapi bevételt követelte. A megfélemlített sértett a pult alatti pénzesdobozból átadott a vádlottnak 64.500 Ft készpénzt. A rabló a zsákmányával együtt futva távozott a helyszínről, a rendőrséget a sértett férje értesítette.

A vádlott a rabolt pénz javát elköltötte és a haját szőkére festette, hogy ne ismerjék fel. Két nappal később azonban a Terrorelhárítási Központ egysége egy budapesti panzióban elfogta a vádlottat. A rendőrök megtalálták és lefoglalták a rabláshoz használt gázpisztolyt és a maszkot is. A rablással szerzett pénzből mintegy 2.000 forintot sikerült lefoglalni. A nyomozók őrizetbe vették a rablót, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Fotó: police.hu

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A