Gála mérkőzés Tiszakécskén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Húsvét vasárnapján a Tiszakécskei LC az FC Tiszaújvárost fogadta a Sportcentrumban, az NB III-as bajnokság Keleti csoportjának 27. fordulójában. A kécskeiek jó játékkal, öt gólt rúgva nyertek és már tíz ponttal vezeti a tabellát.

Jól indult a mérkőzés a Tiszakécske számára, hamar vezetéshez is jutottak a hazaiak Kalmár Ferenc révén (13. perc), aki a 22. gólját lőtte a bajnokságban. Ezzel továbbra is versenyben van a gólkirályi címért. 4 perccel később Simon Márk lőtte estében a labdát Tóth Csaba kapujába, s máris 2-0-ára változott az eredmény. Az első félidőben már nem változott az eredmény, noha még kétszer a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Még az első játékrészben 10 emberre fogyatkoztak a tiszaújvárosiak, egy lerántást követően Bussy Dávid mehetett idő előtt zuhanyozni.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött: kécskei rohamokkal. Az újabb gólra a 64. percig kellett várni, amikor is a csereként beálló Ternován Patrik villant. 3-0. Ezt követően a szintén csereként beálló Szabó Dávid lőtt a léc alá. 4-0. Végül Pál András gurította a kapus lábai között a hálóba csapatunk 5. gólját, ezzel beállítva az 5-0-s végeredményt. A meccs végét beárnyékolja a tiszaújvárosi Vincze Ákos durva szabálytalansága, aki Pongrácz Viktort kaszálta el. Szerencsére a játékos megúszta ép bőrrel. A faultért járt a piros lap.

Az újabb három pont azt jelenti, hogy immáron 68 ponttal áll a Tiszakécske a tabella élén. A Jászberényi FC elveszítette a második pozícióját veresége miatt, s mivel a BVSC nyert, most már a zuglóiak a fő üldözői a kécskének. Legközelebb április 11-én Sajóbábonyban mérkőzik meg a tiszakécskei labdarúgó csapat.

Nagy Sándor vezetőedző, Tiszakécskei LC: A találkozó összképe alapján teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Egy nagyon jól felkészített gárdával találkoztunk. Ennek tudatában is léptünk pályára. Az elején megleptek bennünket az agresszív letámadásukkal, de időben korrigáltunk és megszereztük a vezetést. Soknak tűnik az 5-0, de emellett még rúgtunk három kapufát és számos helyzetet kihagytunk.

Gerliczki Máté vezetőedző, FC Tiszaújváros: Ha az eredményből indulunk ki, akkor nincs miről beszélni. A Tiszakécske erősebb játékosokból áll. Nekünk egy fiatal csapatunk van és megpróbáltunk futballozni itt is. Úgy gondolom, hogy ez a hozzáállás a szurkolóink számára is szimpatikus. A harmadik bekapott gólig ezt megvalósítottuk, még emberhátrányban is.

Tiszakécskei LC – Termálfürdő FC Tiszaújváros 5 – 0(2 – 0)

Tiszakécskei LC: Molnár- Oláh(Pál), Fülöp, Kiprich, Farkas – Gyurján(Ternován), Pongrácz, Horváth Att., Simon(Szabó) – Albert(Horváth Ad.), Kalmár(Galacs)

FC Tiszaújváros: Tóth Cs.- Vincze, Kristófi(Kerekes), Gelsi, Pap, Bussy, Csoszánszki(Tóth S.), Lőrincz(Tóth Á.), Márton(Csernák), Bene, Vámos(Lakatos)

gólszerzők: Kalmár a 13.-, Simon a 17.-, Ternován a 64.-, Szabó a 81.-, Pál a 88. percben

kiállítva: Bussy a 39.- és Vincze a 89. perc

szöveg: Sánta László, fotók: Sipos Bence

Forrás: http://www.kecskeikronika.hu/

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A