Pontot rabolt a Szekszárd a Kecskemét otthonából

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A bajnokság 27. fordulójában a Szekszárdi UFC volt a KTE ellenfele a Széktói Stadionban. Elsősorban a Kecskemét magának nehezítette meg a mérkőzést, hiszen hiába vezetett szinte végig a második félidőben, a hajrában egyenlíteni tudtak a vendégek.

Jól indult a Kecskemét számára a találkozó, hiszen rögtön helyzeteket dolgozott ki, a 3. percben Asztalos lopta le Pomozi kapus rosszul kipasszolt labdáját, majd Károlyt hozta helyzetbe, de lövésébe még belelépett egy védő. A szöglet után is betalálhatott volna a KTE, de a végül lövőhelyzetet kicsikaró Koszó centikkel a bal alsó mellé lőtt a tömegből. Az első negyedórában megmaradt a kecskeméti nyomás, a vendégek nem nagyon tudtak kijönni saját térfelükről, de a 14. percben Pantelisz is mellé lőtt Puskás beadása után. A Szekszárd ezt követően kicsit bátrabb lett, előbb Horog, majd Rácz tesztelte Mészárost. A 30. percben Károly szabadrúgását kellett kitolnia Pomozinak, majd a szöglet után Koszó fejelt, de ezt is fogta a kapus. Ezt követően megint a Szekszárd pillanatai jöttek, Horog kétszer is helyzetbe került, de előbb ballal, majd jobbal sem találta el a kaput. A 39. percben mégis örülhettek a vendégek, Arena ugyanis 16 méterről kipókhálózta szabadrúgásból a bal felsőt (1-0). Szerencsére az egyenlítésre nem kellett sokat várni, a 44. percben Tóth fejelte középre Nagy felívelését, amit aztán Asztalos stukkolt a hálóba (1-1).

A második félidőt jól kezdte a Kecskemét, hiszen rögtön az első percben Panteliszt vágták fel a tizenhatoson belül, amiért járt is a büntető. A labda mögé szokás szerint Károly állt oda, és higgadtan a hálóba lőtt (2-1). A vezetés birtokában nyugodtan játszhattak a hazaiak, az 52. percben Asztalos akár növelhette is volna az előnyt, de fölé fejelt, míg a másik oldalon Wirth távoli lövése csemege volt Mészárosnak. Az utolsó húsz percet Nagy lövése vezette fel, aki egyedül törhetett kapura, de a rövid alsóba szánt lövését kipiszkálta a kapus. Ekkor már a csereként beálló Mayer is próbálkozhatott, de 16 méterről egy szép akció végén fölé lőtt két perccel később. Noha kontrákból több sansza is adódott KTE-nek, rendre rossz döntéseket hozott a csapat, amiért kettő ponttal fizetett, ugyanis a 83. percben egy kapu előtti kavarodásból Mayer végül csak betalált, kialakítva a végeredményt (2-2). A végén Mayer akár mennybe is mehetett volna, de a 92. percben fölé lőtt egy kontra végén 16 méterről. 

KTE HUFBAU – Szekszárdi UFC 2-2 (1-1)

NBIII. közép csoport, 27. forduló

V.: Maml Zoltán (Szabó Dániel, Dobos Dávid)

KTE: Mészáros – Grünvald, Károly, Nagy (Szalai 84.), Tóth, Koszó, Vágó, Puskás, Popgeorgiev (Jakab 58.), Asztalos (Lukács 70.), Gál.

SZUFC: Pomozi – Aszalós, Béla (Péter 77.), Horog, Tratnyek, Arena, Rácz, Németh, Lékó (Borbély 65.), Budai, Wirth (Mayer 57.).

Gól: Asztalos (44.), Károly (47. – büntetőből) ill. Arena (39.), Mayer (83.)

Sárga lap: Asztalos (34.), Koszó (67.), Puskás (87.) ill. Horog (13.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): – Úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. Magasan védekeztünk, ebből labdaszerzéseink, ziccereink voltak. Gólt nem tudtunk rúgni, de ezzel sem lett volna gond, hiszen azt kértem a játékosaimtól, hogy legyenek türelmesek, legyünk szervezettek, tegyük a dolgunkat, ahogy a Hódmezővásárhely ellen is. Jó húsz perc után valami történt, bátortalanul játszottunk, nem nyertük meg a párharcokat, majd kaptunk is egy gólt. A lehető legjobbkor jött az egyenlítés még a szünet előtt, a második félidőre tiszta lappal mehettünk ki. Sikerült rögtön kiharcolnunk egy tizenegyest, utána megint kialakítottunk egy tíz-tizenötperces nyomást, lehetőségeink is voltak, amiből le kellett volna zárni a mérkőzést. Ehelyett a hajrában aztán kaptunk megint egy gólt, amit magam sem láttam, hogy született végül. Összességében azt kell mondjam, abszolút megérdemelte a Szekszárd a pontszerzést, mert ma sok rossz döntést hoztunk, illetve a párharcainkat sem jó százalékban nyertük meg. Gratulálok ellenfelünknek, ezzel a játékkal biztosan nem fognak kiesni!

Turi Zsolt (Szekszárdi UFC): – Amire készültünk egész héten, az ült a mérkőzés folyamán. A Kecskemét többet birtokolta a labdát, próbálta feltörni a védekezésünket, de ez nem nagyon sikerült ellenfelünknek véleményem szerint, góljaikhoz is inkább a szerencse kellett. Hátrányba kerültünk, de a csapat tartását mutatja, hogy kitámadtunk egész pályára, és a hajrában akár a győztes gólt is megszerezhettük volna.

Szerző: Nyitray András

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A