Kecskeméti leány kosárcsapatok az országos kiemelt bajnokságban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián Halmai Gábor két leánycsapat edzéseit is nagy sikerrel irányítja. Az idei szezon során mindkét együttes az országos kiemelt bajnokságba jutott. Ez egyben az akadémián folyó, a legkisebbektől induló minőségi képzést is bizonyítja, olvasható a hiros.hu-n.

Halmai Gábor edző egyik csapata a kadettkorú lányok, akik a kiemelt bajnokság piros csoportjában küzdenek a rájátszásban az ország legjobb nyolc együttese között.

– A csapat többsége tavaly még serdülőkorú volt, most elsőéves kadettkorú kosarasok. Mindössze öten vannak, akik már másodévesek. Mivel a mezőny legtöbb együttesétől fiatalabb a csapat átlagéletkora, ezért ebben az évben fizikálisan hátrányban vagyunk a versenytársakkal szemben – hangsúlyozta az edző.

Halmai Gábor szép teljesítménynek tartja, hogy bejutottak a legjobb nyolc közé, majd hozzátette, az a céljuk, hogy a legjobb nyolc között bent tudjanak maradni, ha ez sikerül a szezon végén az országos döntőben játszhatnak.

A serdülőcsapat jelenleg a kiemelt bajnokság főtáblájának az elején szerepel. Véleménye szerint, a következő nehéz körből, ha sikerül az első két hely egyikén végezni, a csapat be fog tudni jutni a szezon végén az országos nagydöntőbe, ahol az első négy kiemelt között várhatja a szereplést.

– A serdülőcsapat kiváló utánpótlást biztosít a kadettcsapatnak, ezért nem lesz gond pótolni a kiöregedő játékosokat. Már most is van olyan serdülő korú játékos, aki folyamatosan a kadett csapatban játszik – tette hozzá.

A kadettcsoportból többen kiöregednek és U18-asok lesznek, így a Kecskeméti RC junior csapatában folytatják a kosárlabdát.

– Az akadémián az utóbbi években a minőségi képzés lépett előtérbe. Ez azt is jelenti, hogy több edző foglalkozik egy-egy csapattal, valamint komoly tudományos háttér segít a felkészülésben vagy a sérültek rehabilitációjában – nyilatkozta Halmai Gábor, aki már a negyedik évét tölti az akadémiáin.

– Sajnos kevés igazán magas játékosunk van a serdülők és a kadettkorú lányok között, így pedig nagyon nehéz megtanítani a kosárlabdázás azon alapjait, amelyek a nagyobb korosztályokban, a felnőttben kellenek. Emiatt sokszor speciálisan kell védekezésben, támadásban játszanunk – tette hozzá az edző.

– A pandémia törést okozott, különösen a tavalyi időszakban, mert nem voltak közös edzések. A fiatalok egyénileg edzettek nagyon szépen, megcsinálták az előírt gyakorlatokat és edzésmennyiséget, de a közös felkészülést és játékot nem pótolja semmi. Annál is inkább, mert a kecskeméti akadémia csapataira a kiemelten jó csapatszellem a jellemző.A lehetőségekhez képest maximálisan kihoztuk azt, amit lehetett a dolgokból, mert az akadémia minden feltételt biztosított – hangsúlyozta az edző.

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A