Rendhagyó módon kerül megrendezésre a VIII. Strázsa túra

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

2021. április 17-én rendhagyó módon kerül megrendezésre a VIII. Strázsa Honvéd Emlék Teljesítménytúra. A résztvevők 15-25-35 km távok közül választhatnak.

2021-ben 70 éves évfordulója lesz Szabadszállás katonai helyőrség megalakításának. Az évforduló alkalmából a Honvéd Nyugdíjas Klub rendezvénysorozatot szervez, melynek első állomása a teljesítménytúra.

A túra része az Ötpróbával Tokióba versenysorozatnak és első alkalommal a Kiskunsági Barangoló Túrakupa sorozatnak is. Nyolc Bács-Kiskun megyei szervezet kezdeményezésére a megye természeti értékeinek népszerűsítése és sportolási lehetőség biztosítása érdekében írta ki a kupát kilenc túrarendezvénnyel. Ellenőrző füzet a túra rajtjában megvásárolható. Bővebben a sorozat FB oldalán.)

 A járványveszély miatt az eredeti kiírástól eltérően alakul a túra lebonyolítása:

  • a túrán nem lesz élőerős ellenőrző pont, nem készül póló és a túra után nem lesz étkezési lehetőség sem
  • ezért minden túrázó hozzon magával íróeszközt, mellyel az ellenőrző ponton feltüntetett jelet rá tudja írni az ellenőrző lapra, valamint harapni valót és folyadékpótlást
  • a rendezők a túra során az ellenőrző pontokon és a célban nem biztosítanak frissítő- és kalória pótló élelmiszereket, éppen ezért nincs regisztrációdíj sem
  • helyszíni nevezés nincs és a rendezvény során fokozott figyelmet kell fordítani az éppen érvényben lévő rendszabályok betartására (távolságtartás, maszkviselés az autóbuszon, adminisztrációs pontokon, Szabadszállás belterületén, kézfertőtlenítés stb.)
  • a túra teljesítését igazoló emléklap a helyszínen nem kerül kiadásra, az a túrát követően az alábbi oldalról a túra nevének kiválasztásával és a rajtszám megadásával nyomtatható ki, fekvő A/5-ös formátumban
  • a túra teljesítését igazoló kitűzőt mindenki a helyszínen megkapja
  • nem lesz lehetőség a Tájház és a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény megtekintésére sem
  • a 15 km-es távon indulók kiszállítása a rajthelyre szintén térítés mentes, de a laktanyában a célban elhelyezett perselybe szívesen elfogadnak anyagi támogatást a rendezők

Előnevezés 2021. április 11-én éjfélig online, (ide kattintva) vagy személyesen március 31-én és április 7-én 15:00-18:00-ig a József Attila Közösségi Ház előtt.

Csoportok részére javasolt az innen letölthető excel file kitöltése és megküldése a strazsate@gmail.com címre.

A beérkezett előnevezéseket hetente visszaigazolást küldenek a rendezők.

A túra napján a laktanyában az azonosítás (ellenőrző lapok kiosztása) rajtszám alapján történik, a rajtszámok 04.12-től megtalálhatók az Egyesület oldalán.

A korábban befizetett előnevezési díjat a rendezők a túrázó kérésére visszautalják (a rajtnál visszafizetik), vagy a szeptember 25-én megrendezésre kerülő Őszi Strázsa túra során beszámítják (tervezetten teljesítménytúra lesz, 15-25-35 km-es távokkal, de más nyomvonalon, pólóval és ebéddel).

A túra adatai:

MegnevezésTávRajtidőSzintidőReg.díjKedvezmény
15 km17,129:00-10:005
25 km28,167:45-8:458
35 km36,667:00-7:4510

túra térképe letölthető innen, a túratávok track-jei: 15 km,    25 km,    35 km.

Az egyéni jelentkezőkön túl szeretettel várják a rendezők baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, iskolai osztályok, katonai szervezetek csoportjainak jelentkezését is.

Ezen a rendezvényen a teljesen kezdő és a gyakorlott túrázók is találnak “testhezálló” túratávot.

Jó túrázást kívánva, minden résztvevőt szeretettel várnak a rendezők.

Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa TE

Fotó: https://www.facebook.com/StrazsaHonvedTeljesitmenytura

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A