Kecskeméten folytatódik az Életmentő Üveg akció

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Április 6-a és 20-a között ismét nagyszabású üveggyűjtési kampányt szervez Kecskemét önkormányzata, ez alkalommal a Városgazdasági Nonprofit Kft. segítségével. Az Életmentő Üveg akción befolyt összegből levegőtisztító készüléket vásárolnak.

– Az üveg egy olyan hulladék, amely viszonylag tiszta, ezért az emberek hajlamosak sokáig gyűjteni otthon. Mert nincs szemét jellege. Ennek következtében aztán gyakran felhalmozódik a háztartásokban. Azért van szükség időnként az ilyen akciókra, hogy a lakosság meg tudjon szabadulni ettől a hulladéktól – mondta Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Az önkormányzat és a Városgazdasági Nonprofit Kft. akciójában összegyűlt üvegekből ez alkalommal „tiszta levegő” lesz, ugyanis az összegyűlt pénzből három darab levegőtisztító készülék beszerzését tervezik, amiket a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. használhat majd. Az Életmentő Üveg akció már korábban is bizonyított. 2019 őszén a kecskemétiek összefogásának köszönhetően 600 tonna újrahasznosítható hulladék landolt a kihelyezett tárolókban. Az üvegek ellenértékéből akkor egy-egy defibrillátor került a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába, a Kadafalvi Általános Iskolába és a nagypiacra.

Két új helyszínt is bevontak az üveggyűjtő akcióba:

A Petőfivárosban az Énekes utcán, az Univer áruház mellett, a Vacsiközben pedig a régi áruház helyén található a sziget, ahol le lehet adni, be lehet dobni az üvegeket.

Az idei akció így minden eddiginél több városrészben, 14 gyűjtőponton zajlik.

A szervezők kérik, hogy a megunt üvegeket fedél nélkül dobjuk a gyűjtőedényekbe. A hulladék elszállítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) végzi, napi rendszerességgel.

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A