Kecskeméten megújul a Széchenyivárosban az egykori Szarvas tér

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

            Az Európai Unió finanszírozásával, több mint 117 millió forintból új közösségi tér épül ki Kecskeméten a Széchenyivárosban, a Széchenyi sétányon fekvő mintegy 5900 négyzetméternyi területen. Engert Jakabné alpolgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő is jelen volt a szerda reggeli eseményen, amelyen átadták az egykor Szarvas térnek nevezett munkaterületet a közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezőnek.

Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban című beruházás során elkészül egy térkő színpad ülőfalakkal, a tér közepén műfüves játszótér épül, valamint a járda és a zöldfelület is megújul.

A pályázatban a gyerekekre is gondoltak, mert tér közepén műfüves játszóteret alakítanak ki részükre, egy gumi félgömbbel és süllyesztett trambulin eszközökkel. A legkisebbek egy kis fészekhintát és egy hintaágyat is birtokba vehetnek majd. A teret átszelő gyalogos járófelületek is felújítják. A beruházás keretében a közösségi tér növényvilága is megújul.

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A