A 2022/23-as tanévet már új csarnokkal kezdhetik meg a Katonában

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Új sportcsarnok épül a kecskeméti Katona József Gimnázium udvarán, a jelenleg parkolónak használt területen. Várhatóan 2022 őszén birtokba vehetik a diákok és sportolók.

A sportcsarnok építésének költsége 936 millió forint, ebből 656 milliót társasági adófelajánlások (TAO) tesznek majd ki, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata pedig a 280 millió forintos önerővel támogatja a projektet.

A kivitelezést már idén nyáron szeretnék elkezdeni, jelenleg az építkezéshez szükséges hatósági intézkedések, engedélyek, a munkálatok előkészületei zajlanak.

A létesítmény 1750 négyzetméter alapterületű, 25×45 méteres lesz. Méretéből adódóan futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzéseket is lehet majd rendezni. A gimnáziumi oktatási óráin kívüli időpontokban pedig sportszervezetek és a lakosság is kibérelhetik majd a csarnokot a tervek szerint.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban több kecskeméti intézményben is sikerült modernizálni a létesítményeket a társasági adófelajánlásoknak köszönhetően. Szívügyének tekinti a kecskeméti sport életet, azt gondolja, hogy ezzel a csarnoképítéssel jól jár az iskola és nem utolsó sorban Kecskemét lakossága is.

A város polgármestere Szemereyné Pataki Klaudia, dr. Vercz Tamás, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke szeretnék elsősorban a helyi vállalkozások figyelmét felhívni arra, hogy segítsék a projektet társasági adó felajánlásaikkal, amelyek éppen most időszerűek.

– Körülbelül 40 éves álom megvalósulásának kezdetén állunk – hangsúlyozta Szabó István, a gimnázium igazgatója. Az iskola volt diákjaihoz is szólt, kérte, akik már a gazdasági élet szereplői lettek, hogy ők is segítség a projektek a társasági adófelajánlásaikkal.

Forrás: http://scoregoal.hu/a-2022-23-as-tanevet-mar-uj-csarnokkal-kezdhetik-meg-a-katonaban/

További cikkeink

Új fákkal zöldült tovább Hetényegyháza főtere

Ma délután (hétfő) Dr. Salacz László a térség országgyűlési képviselője és Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésével ültettek fát Hetényegyháza főterén. A