Könnyedén győzött idegenben a Tiszakécske

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A férfi labdarúgó bajnokság NB III.-as Keleti csoportjában a 28. fordulóban a Tiszakékcseki LC gárdája lépett pályára a Sajóbábony otthonában. Az éllovas könnyed győzelemmel és három ponttal tért haza olvasható a baon.hu-n.

A Sajóbábony a bajnokság utolsó előtti helyét foglalta el a mérkőzés előtt, így a listavezető Tiszakécske joggal bízott a győzelemben. Az első gólra 25 percet kellett várni, amelyet Farkas Norbert lőtt be. Tíz perc elteltével újabb vendég gól született, Horváth Attila jobb oldalról adta be a labdát, pontosan Kalmár Ferenc fejére, aki 0-2-re módosította az állást.

A második félidőben Kalmár a második gólját is megszerezte, Pongrácz Viktor baloldalról átemelte a védőkőn a labdát és a tiszakékcskei támadó a hálóba juttatta a jól eltalált labdát.  75. percben Galacs tört kapura, azonban a sajóbábonyi játékos Nagy Péter felrúgta, amiért a játékvezető azonnal kiállította. Mindössze hat perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Szabó Dávid a bal oldalon vitte el a labdát csak nem az alapvonalig, visszagurított Pál Andrásnak, aki 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot 0–4.

– Úgy mentünk fel Sajóbábonyban a pályára, hogy az ellenfelünknek nincs semmi keresnivalója – nyilatkozta a mérkőzés után Nagy Sándor. – Az első perctől kezdve jól mentünk bele a mérkőzésbe, nagyon sok dolgot megvalósítottak a fiúk, amiből készültünk, és ezt ki is használtuk. Jó volt látni a srácok elszántságát, mert bennük volt a győzni akarás, és ez még párosult jó játékkal is. A négy gól mellett még volt több helyzetünk is, sőt meg nem adott gólunk is. Csak dicsérni tudom a fiúkat.

– Szerdán a Kisvárda II-vel találkozik hazai pályán a Tiszakécske. Akikről a vezetőedző azt mondta, hogy nagyon jó csapat, nagyon szervezetten játszanak, ezt mutatja az is, hogy a tabella első felében tartózkodnak. Masszívan és okosan játszanak, sok fiatal és tehetséges játékosuk van, amit testközelből ismer Nagy Sándor, hiszen majd nem két évig volt az edzőjük. Ennek ellenére nem félti a fiait, mert eddig, egy mérkőzést kivéve, harcosan mentek bele a mérkőzésekbe. Tudják azt, hogy mi a tét, és sikerre éhesek. Persze van olyan, hogy nem úgy működik a csapat, ahogy kellene, de amikor kell, akkor a helyén van a szívük. Sikerorientált jó társaságról van szó. Egyre közeledik a bajnokság vége, a nyomás mindig rajtuk van és addig nem fognak kiengedni, míg az utolsó bajnoki meccset be nem fejezték. A célunk egyértelmű, nincs más alternatíva, hogy bajnoki címet nyerjünk. Ezért kelünk, ezért fekszünk, ezért dolgoznak a fiúk, a stáb és a vezetőség is – zárta nyilatkozatát Nagy Sándor.

ajóbábonyi VSE–Tiszakécskei LC 0–4 (0–2)
Sajóbábony, vezette: Leél-Őssy Ádám (Kulcsár Dániel, Hovanecz Máté, László).

Sajóbábony: Egyed – Marczis, Laurinyecz, Titkó (Bartók 59.), Nagy P., Tóth I., Mezőssy (Borai 79.), Lukács (Molnár 70.), Lakatos, Sebők, Hegedűs. Vezető-edző: Mészáros Ferenc

Tiszakécske: Molnár – Oláh, Csáki (Horváth Adrián 46.), Kalmár, Albert, Horváth Attila (Zvara 61.), Ternován (Galacs 72.), Pongrácz, Farkas (Szabó D. 79.), Simon (Pál 72.), Kiprich. Vezetőedző: Nagy Sándor

Gól: Simon 26., Kalmár 36., 64., Pál 84. Sárga lap: Titkó 7., Mezőssy 19., Marczis 21., Sebők 87., illetve Csáki 5., Zvara 81. Kiállítva: Nagy 75.

Fotó: baon.hu / Szentirmay Tamás

További cikkeink