A Dél-alföldi régió vezetőedzőjének választották a BÁCSVÍZ KVSC Úszószakosztály vezetőjét

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A Magyar Úszó Szövetség még márciusban hirdetett pályázatot az ország 9 régiójában régióvezető és régió vezetőedzői pozíciókra, fő célként a régiókban zajló szakmai munkák strukturális átalakítását kitűzve. A Dél-alföldi régió vezetőedzőjének Nagy Zoltánt választották meg, aki a BÁCSVÍZ KVSC úszószakosztályának a vezetője és a vezetőedzője is egyaránt.

– 2018. március 1-je óta dolgozom a BÁCSVÍZ KVSC egyesületében. Az elmúlt három év tapasztalata alapján bátran állítom, hogy kiváló lehetőségek vannak a Dél-alföldi régióban. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kecskeméti Fürdő és a BÁCSVÍZ Zrt. olyan feltételeket biztosít a részünkre, ami lehetővé teszi a magas színvonalú szakmai munkát, amelyet ezúton is hálásan köszönünk. Az előbb említett támogatásoknak, továbbá a szakmai csapatmunkának köszönhetően a szakosztály eredményei folyamatosan fejlődnek. Ezzel a stabil háttérrel úgy éreztem, hogy nyugodt szívvel pályázhatok a régiós vezetőedzői pozícióra. Nagy öröm, megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy pályázatom sikerrel zárult. Köszönöm a BÁCSVÍZ KVSC-nek, valamint a régió többi szakosztályának támogatását. Mindent el fogok követni annak érdekében, hogy munkámmal megháláljam ezt a bizalmat, mind a magyar úszósport, mind a régió felé is. Fő feladatom lesz Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye úszóegyesületeivel való szoros együttműködés, a Jövő Bajnokai Utánpótlás Program irányítása, illetve hidat kell képeznem a régió kisebb egyesületei, oktatásai és a Magyar Úszó Szövetség között. Ebben partnerem lesz a Szegedi Úszó Egylettől Nagy Attila régióvezető, akivel eddig is kiváló kapcsolatot ápoltam – nyilatkozta Nagy Zoltán.

– Ez a kinevezés újabb mérföldkő az egyesület úszószakosztálya életében – fogalmazott Aczél Péter, a BÁCSVÍZ KVSC elnöke. – A régiók vezetése korábban is két szinten zajlott, a koordinátori feladatkör helyett 2021-től azonban régiós vezetőedzők tevékenykednek. Ők azok, akik – a régióvezető adminisztratív irányítása alatt – a régióban folyó sportszakmai munkáért elsődlegesen felelnek. Büszkék vagyunk rá, hogy Nagy Zoltán személyében a Dél-alföldi régió úszósportja összehangolásának, koordinálásának és az ebből adódó fejlődésének letéteményesét vezetőedzőnkben látja a Szövetség elnöksége. Az egyesület vezetése, illetve az úszószakosztályunk sportszakmai vezetése az elmúlt négy évben szinte teljesen átalakult, és örömmel tölt el bennünket, hogy versenyzőink kiemelkedő eredményei mellett, a létesítmény fejlesztésére az infrastrukturális pályázatokon elnyert százmilliós támogatási összegen túl szakembereink kiemelkedő teljesítményével is hozzá tudunk járulni a sportág fejlődéséhez, elismertségéhez, ezzel tovább öregbítve városunk és egyesületünk hírnevét.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal