A KTE-HUFBAU megkapta az NB II-es klublicencet

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2021. április 19-i ülésén elbírálta a 2021/22. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket. A KTE-HUFBAU labdarúgó klub minden kritériumnak megfelelt a benyújtott dokumentumok alapján, így első körben NB II-es klublicencet kapott a klub a 2021/2022-es szezonra.

Az MLSZ döntésével biztosság vált, amennyiben a KTE-HUFBAU megnyeri az NB III-as bajnokság Közép csoportját, akkor a jövő évben egy osztállyal feljebb indulhat.

Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott:

1. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FUTBALL ZRT.

2. BFC SIÓFOK SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.

3. BSC 1924 FUTBALL KFT.

4. DOROGI FUTBALL SZOLGÁLTATÓ KFT.

5. ETO FUTBALL SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

6. FC AJKA KFT.

7. FC CSÁKVÁR KFT.

8. KAPOSVÁRI LABDARÚGÓ KFT.

9. KECSKEMÉTI TE 1911 KFT.

10. MTE 1904 KFT.

11. SOROKSÁR SPORT CLUB KFT.

12. ST LŐRINC KFT.

13. SZEGED 2011 SPORTSZOLGÁLTATÓ, LABDARÚGÓ KFT.

14. SZOLNOKI MÁV FOOTBALL CLUB KFT.

15. TISZAKÉCSKEI LABDARÚGÓ CLUB SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

16. TVE 1887 LABDARÚGÓ KFT.

A listában azon NBII-es klubok nevei nem szerepelnek, akik az NBI-re nyújtottak be licenckérelmet. A DVSC, a Vasas, a PMFC, a Haladás, a Gyirmót és a Nyíregyháza is sikerrel tette ezt. A másodosztályú mezőnyből csak a Kazincbarcika, illetve a már matematikailag is kieső DEAC nem kapott zöld utat elsőre.

Azon kluboknak, amelyeknek a licenckérelme az április 19-i ülésen nem került jóváhagyásra van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 20–tól április 30-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket. Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülése várhatóan 2021. május 6-án kerül megtartásra, ahol azon klubok licenckérelmeiről születik döntés, akik az első ülésen még nem kapták meg az igényelt licencet. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

Szerző: Nyitray András

Forrás: kecskemetite.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal