Megvan a kecskeméti városnéző kisvonat útvonala

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Mint, ahogy korábban beszámoltunk róla május utolsó hétvégéjén debütál a SI HU néven Kecskemét városnéző kisvonata. Most az is kiderült milyen útvonalakon fog közlekedni a szerelvény. A május 29-től induló járatok a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház elől fognak indulni, és jegyeket is ezen a helyszínen lehet váltani.

A gőzös a kiskörútról lekanyarodik a Rákóczi útra, majd a sétánytól tovább halad Vasútállomás épületéhez és a parkokhoz, majd visszakanyarodva megkerüli azt. A Rákóczi utat ismét érintve egészen a Kosárlabda Akadémiáig (régi uszoda) fog zakatolni a szerelvény. Ezt követően az ott elhelyezkedő körforgalomban fog visszakanyarodni a belváros felé, hogy elkezdje következő 35 perces körútját.

Schóberné Polyák Ilona a kisvonat megálmodója, ügyvezetője, sofőrje megállóhelyek nélkül tervezi a menteket. Elmondása szerint csak emiatt végezte el a D kategóriás tanfolyamot és szerzett jogosítványt a járműre. A hiros.hu megtudta, hogy hétköznap délutánonként 3 járat indul, hétvégén pedig több járattal fog üzemelni a kisvonat.

A körjáratokon kívül lesz lehetőség a vonat bérlésére különböző eseményekre, rendezvényekre, Ilyenkor azonban a körjáratok ki fognak maradni. Az aktuális menetrend mindig elérhető lesz a közösségi oldalon. Az utazáshoz pedig védettségi kártya nem lesz szükséges.

Forrás: hiros.hu

További cikkeink

Indítsa mézédesen a nyarat!

Szombati László és felesége Szombatiné Tóth Katalin több mint 20 éve foglalkoznak méhészkedéssel. A hetényegyházi termelők minőségi termékeit a kecskeméti termelői piac

Két új játékos is csatlakozik

Két újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Hadaró Valentin és Tóth Barna személyében. A bal oldalon bevethető Hadaró Valentin élvonalbeli rutinnal